Stimulastik:

Vil du gerne støtte og forstå dit barns P1310677_WEBsansemotoriske udvikling?

Stimulastik kommer af ordene “stimulation og gymnastik”. Det er et ergoterapeutisk og varemærkeregistreret koncept, som kun varetages af uddannede ergoterapeuter med certificeret Stimulastik kursus. Stimulering af de primære sanser er en vigtig del af et fundament for en naturlig motorisk udvikling

På BjørengKlinik har vi kun små Stimulatikhold med 4-6 babyer. Der er tid til spørgsmål og vi lægger stor vægt på, at undervisningen sker i en varm og tryg atmosfære så både forælder og baby føler sig velkomne.

Bevægeglæde og udforskningP1310719_WEB

Stimulastik har en positiv effekt på den sansemotoriske udvikling hos spædbørn 3-10 måneder. Gennem Stimulastik øger barnet sin bevægeglæde og kropslige erfaring. Du vil få sjove ideer til lege og aktiviteter med dit barn, således at barnet får lyst til at udforske sig selv og sine omgivelser.

Vi arbejder med de basale sanser:

  • vestibulærsansen
  • den taktile sans
  • den proprioceptive sans

Babymassage

Én af gangene bliver du introduceret til babymassage med gennemgang af oxytocinets virkning på kroppen – og hvordan det stimuleres, der arbejdes med konkrete massageteknikker og vi snakker om berøringens betydning i forhold til tilknytning, ro og søvn.

Undervisningen vil foregå på et lille hold, hvor er der er et fastlagt aktivitetsmønster med gentagelser. Aktiviteterne bliver derved genkendelige og tryghedsskabende for dit barn. Der vil indgå lege med og uden redskaber.

I Stimulastik anvendes viden om sansebearbejdning, neurologi, hjernens udvikling samt hvordan leg og aktivitet kan stimulere og motivere barnet til at være aktivt.

Mødregrupper

Vi kan lave et individuelt forløb for dig og din mødregruppe, I kan booke workshops, typisk af 2 timers varighed hvor I får viden om sanser, lege der stimulerer dem, babymassage – kort og godt: masser af inspiration!

I kan også booke et lukket Stimulastikforløb hvor vi mødes 6 gange på klinikken.

Ergoterapeut Bettina Steen Schöer

Stimulastik varetages på BjørengKlinik af ergoterapeut Bettina Steen Schöer. Bettina er uddannet ergoterapeut fra VIA University College Aarhus og har babymassagekursus fra Nordlys. På klinikken varetager hun børnefeltet i samarbejde med fysioterapeut Birgitte Bjøreng. Bettina varetager bl.a stimulastikundervisning af spædbørn i alderen 3-10 måneder og tvillingestimulastik.

Har du spørgsmål til Bettina: ergo@bjorengklinik.dk/21840029

Hvem kommer til Stimulastik?P1310754_WEB

Stimulastik er til:

Normalt fødte børn

Motorisk usikre børn

Børn der er født for tidligt

Børn der er meget urolige

Børn med øreproblemer

 

Det praktiske

Ved online tilmelding: Anfør under “Yderligere Information – ” dit barns alder og navn. Vi har ikke brug for at vide om I er medlem af danmark, og behøver derfor ikke barnets cpr.

Stimulastik holdene foregår over en periode på 6 uger hvor der er træning 1 gang om ugen af én times varighed. Der starter løbende hold op.

Holdtider: Torsdage 10.00-11.00 og 11.30-12.30

Deltagere: Maks. 6 babyer som kommer med mor eller far

Alder 3-10 mdr.

Påklædning: Det er en god ide hvis dit barn er iført bodystocking og bare tæer.  

Barnevogn, amning og pusling: Der kan stå to barnevogne inde i klinikkens entré. Der er boltet ringe ind i muren udenfor så barnevognen også kan låses fast ude (husk kædelås). Der er ammezone bagerst i klinikkens venteværelse hvor man kan sidde i ro og mag før og efter timen. Pusling er der plads til på toilettet bag ammezonen.

Alt det andet du finder hos os

Udover Stimulastik kan du på BjørengKlinik gå til efterfødselspilates – også på små hold hvor din baby kan komme med. Vi har undervisning for dig med adskilte mavemuskler, babyfysioterapi hvis din baby har skævt hoved og manuel terapi hvis mors bækken skal korrigeres efter graviditet og fødsel.

 

Book dit hold her: