Rikke Lindgaard

Billede af Rikke Lindgaard

Rikke Lindgaard er fysioterapeut, med særlig kompetence indenfor børnefysioterapi området.
Tlf.: 4222 8465 eller rikke@bjorengklinik.dk

Fokusområder

Fysioterapi til børn og unge

Rikke arbejder med forebyggelse og behandling af børn og unge med forskellige problematikker, både med og uden diagnoser.

Til børn med motoriske vanskeligheder og/eller adfærdsvanskeligheder, herunder indlæringsvanskeligheder, tilbydes der en særlig udredning og undersøgelse.

Rikke tilbyder

Fysioterapi til børn og unge

Har dit barn f.eks. svært ved at koncentrere sig, balanceproblemer eller reagerer det kraftigt på lys eller lyde? Rikke kan lave en motorisk undersøgelse som tester barnets grov- og finmotoriske niveau. Hun kan også lave en sensorisk profil, der har fokus på hele barnet, hvor barnets adfærd kobles sammen med måden, barnet sorterer i dagligdagens sanseindtryk på, både fra egen krop og fra omgivelserne.

Under sanseintegration kan du læse mere om de to undersøgelser, og hvorfor de kan være relevante for netop dit barn. Du kan også læse om muligheder for behandling af indlæringsvanskeligheder hos dit barn.

På vores blog har Rikke skrevet mere om sanseintegration og sansemotorik samt hvordan dette kan styrkes hos dit barn. Se blogindlæggene hér.

Rikke har også god erfaring med behandling af børn og unge med skoliose, spændingshovedpine og holdningsproblematikker.

Træning til børn

Det er både muligt at booke et individuelt træningsforløb og et holdforløb. Se mere hér: https://www.bjorengklinik.dk/motorik-og-sansehold/

Som noget nyt tilbyder vi Yoga til børn. Der er hold for de 3-5 årige og 6-9 årige.

Har du ikke mulighed for at deltage på vores hold, er det muligt at booke en privat workshop som familie, i enten motorik-og sansetræning eller yoga.

Babyfysioterapi
Dette tilbydes til spædbørn med skævt eller fladt baghoved, tvungen nakkedrejning/favoritside samt forsinket motorisk udvikling. Læs mere hér

Rikke tilbyder også workshops i babymassage og hold i babymotorik

Har du ikke mulighed for at deltage på vores workshops eller vores hold, er det også muligt at booke en privat workshop, enten som familie eller som mødregruppe. Det kan både være i babymassage og babymotorik.

Fysioterapi
Der tilbydes udredning og behandling af bl.a. nakkesmerter, skuldersmerter og lændesmerter.

Første konsultation indeholder holdningsanalyse, samt overblik over problemområder. Her fortæller Rikke om, hvordan det videre behandlingsforløb bliver, herunder om der skal suppleres med træning og akupunktur.

Massage
Der tilbydes en dybdegående behandling, som løsner op for spændinger i muskler og bindevæv. Til den første behandling aftales fokusområder. Det kan også være nødvendigt at supplere med akupunktur, som har en god smertelindrende effekt.

Rikke tilbyder også gravidmassage, hvor den gravide kan ligge på maven. Det kan både være velværemassage og mere dybdegående massage. Læs mere hér

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte Rikke på
tlf.: 4222 8465
eller rikke@bjorengklinik.dk

Der er også mulighed for at booke en informationssamtale, hvor man kan høre nærmere om Rikkes tilbud til børn og unge. Samtalen varer 30 minutter, og koster 200 kroner. Informationssamtalen er gratis, hvis du efterfølgende booker et forløb, enten et individuelt forløb eller et holdforløb.

Samtalen kan bookes ved at kontakte Rikke eller via vores onlinesystem.

Rikke Lindgaard, børnefysioterapi, motorisk undersøgelse, sensorisk profil, babybassage, børneyoga, familieyoga

Rikke Lindgaard har særlig kompetence indenfor børnefysioterapi området. Hun kan blandt andet lave en motorisk undersøgelse og sensorisk profil på dit barn. Hun underviser også i babymassage, børne- og familieyoga osv.

Baggrund

Professionsbachelor i fysioterapi fra University College Syddanmark i januar 2014

3 års erfaring fra en anden privatklinik

Rikke er medlem af Danske Fysioterapeuter. Sygeforsikringen ”danmark” yder tilskud ved fysioterapi og individuel træning.

Kurser og uddannelse

Fysioterapi

 • Mc Kenzie diagnostik og terapi del A og B
 • Undersøgelse og behandling af skulderpatienter
 • Mobilisering/manipulation af SI-led og fod
 • Kinesiotape KT 1

Baby & Børnefysioterapi 

 • Mobilisering af hvirvelsøjlen hos spædbørn og motorisk vejledning
 • Babymassage
 • Børneyogalærer
 • Sensory Profile – undersøgelse af barnets reaktionsmønstre i dagligdagen
 • Sanseintegrationsbehandling af børn med lettere sansemotoriske vanskeligheder
 • Tilknytningskonference i Oslo 2017 med fokus på sanseintegration og sansemotorisk udvikling
 • Behandling til børn med psykiske, psykiatriske, sociale eller sansemotoriske vanskeligheder
 • Behandling af børn med stress
 • Behandling af børn med bekymrende adfærd med fokus på sanseintegration og Theraplay (Opbygge den gode relation til barnet)