Efterfødselssamtale

En fødsel kan være fantastisk og styrkende, men det kan også være en oplevelse, som har gjort dig bange, ked af det og overvældet. Det kan være en direkte traumatisk oplevelse, og du kan sidde tilbage med følelser som bekymring, frygt og utilstrækkelighed. Måske har din partner det på samme måde. 

Ingen fortjener at være efterladt med dårlige følelser, når man tænker tilbage på sin fødsel – for du har født et barn. Ligegyldigt hvordan det skete, er det en helt fantastisk bedrift. 

Desværre sidder mange nybagte forældre med ambivalente følelser i forhold til fødslen. Og værre er det, at de fleste ikke ved, at det er helt normalt og naturligt. 

Til en efterfødselssamtale kan vi ikke ændre på det, der er sket, men sammen kan vi ændre på måden, I ser tilbage på din fødselsoplevelse. 

Ved at gennemgå din fødsel og dertilhørende oplevelser, tanker og følelser kan jeg hjælpe jer med at forstå forløbet – herunder beslutningerne, behandlingen og sammenhængen – og eventuelt de indgreb og komplikationer, der opstod undervejs. 

Det vil skabe et overblik over din fødsel og forhåbentlig give jer en anden forståelse af din fødselsoplevelse. På denne måde vil du bedre kunne finde ro og acceptere din oplevelse. 

Jeg oplever ofte, at kvinder, der har haft en hård fødsel, bruger energi på at frygte en eventuel næste fødsel. Til en efterfødselssamtale gennemgå vi sammen det, du frygter, og lægger en plan for en eventuel næste fødsel, så frygten forsvinder, og energien kan frigives til det at være mor. 

En efterfødselssamtale er derfor ikke blot relevant for nybagte forældre – det giver lige så meget mening for gravide, der venter næste barn, så en tidligere fødselsoplevelse ikke påvirker den nuværende graviditet og fødsel.  

I kan med fordel medbringe fødselsjournalen.

Varighed: 90 min.

Tilskud fra “danmark” 

Medlemmer af Sygeforsikring “danmark” får tilskud til jordemoderydelser hos BjørengKlinik.  

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.