Fra kræsenhed til madmod

Kæmper I med måltiderne hjemme hos jer? Med kræsenhed og konflikter ved spisebordet? Har du efterhånden prøvet alt, men føler du dig stadig magtesløs i mødet med: ”Jeg kan ikke lide det!”?

Eller ønsker I blot at være beredte og forhindre, at det kommer til at ske?

Mange familier oplever kræsenhed som et stort problem og bliver ofte bekymrede for, om deres barn får den næring, det skal have, og om barnet nogensinde får et sundt og balanceret forhold til mad.

Forskning viser, at de fleste forældre oplever, at deres barn er kræsen i større eller mindre grad i løbet af opvæksten. Instinktive løsningsforslag er ofte: “Du må ikke gå fra bordet, før du har spist op”, “Hvis du spiser 5 mundfulde mere, så får du dessert”, “Man må ikke spytte maden ud” eller “Jeg har gjort mig umage med at lave aftensmad, og så vil du ikke engang smage på den”. Ofte griber vi til løsninger, som er et levn fra vores egen barndom, som i bedste fald er uden effekt, i værste fald forværrer situationen.

Men her er startskuddet til at ændre det og få et nyt afsæt for jeres måltider derhjemme.

Formålet med vores kursus er ikke kun at øge dit barns indtag af grøntsager, men at lægge byggestenene til et sundt forhold til mad og spisning hele livet.

At forstå hvad kræsenhed handler om og lære at håndtere det, inden det bliver til skyld, skam og daglige frustrationer.

Med kurset ”Fra kræsenhed til madmod” vil du få konkrete anvisninger til, hvordan du kan forstå og håndtere specifikke reaktioner hos de yngste, når de møder ny mad. Du vil få inspiration til, hvordan du kan hjælpe dit barn til nysgerrighed og glæde ved måltiderne og blive klogere på dine egne blinde vinkler som forælder.

Kort sagt vil du gå fra denne aften med alle redskaberne til at sætte dit barn op til succes ved spisebordet og ikke mindst blive rustet til som forælder at blive på din egen tallerken med ro i maven og glæde ved måltiderne.

På dette kursus lærer du:

  • Hvordan du hjælper dit barn med at overkomme nervøsitet for ny, ukendt mad
  • Hvordan du ændrer din måltidsretorik og din egen tilgang, inden du går til bords
  • Hvordan du strukturerer jeres måltider, så de bliver genkendelige og forudsigelige for dit barn
  • Hvordan du håndterer dit barns (over-)optagethed af slik og søde sager
  • Hvordan vi skal forstå psykologien og sansningen bag kræsenhed
  • Hvordan du bevæger dig væk fra børne- vs. voksenmads-mindset
  • Hvordan du hjælper dit barn til at kunne selvregulere og tolke egne kropssignaler i forhold til sult og mæthed

Kurset henvender sig primært til forældre, men fagpersoner, som arbejder inden for området, vil også kunne få udbytte af kurset.

Aftenens program:

Kl. 19:00 – 20:00: Introduktion og en kort teoretisk gennemgang. Principper og guidelines for sensorisk og psykologisk tilgang til mad og spisning
 
Kl. 20:00 – 20:15: Kort pause. Skovmøllen er vært for en kop the/kaffe og et stykke kage
 
Kl. 20:15 – 21:15: Hvad er best pratice? Do´s and dont´s. Inspiration og ideér lige til at tage med hjem og overføre til måltiderne ved spisebordet
 

Kl. 21:15 – 21:30: Afrunding med spørgsmål og fælles drøftelse

Om underviserne:

Mette Balslev er ergoterapeut med speciale inden for sanseintegration og børn med spisevanskeligheder.

Hun har de sidste 20 år arbejdet inden for børneområdet med behandling af og rådgivning til børn og deres familier samt undervisning af fagfolk.

Mette er senest startet som selvstændig børneergoterapeut under navnet “Smag på sanserne”, hvor hendes primære fokusområder er mundmotorik, sansemodulation og spisning.

Hun er optaget af at forstå børn og hjælpe dem til at opnå succes og glæde ved spisning. Hendes kæphest er “tidlig indsats”, idet hun har mange erfaringer med – når det gælder børn og spisning – at det har en afgørende rolle at hjælpe til at tolke barnets signaler så tidligt som muligt.

Du kan læse mere om Mette Balslev her: www.smagpåsanserne.dk

Gitte Holm-Møller er psykolog med baggrund i kognitiv adfærdsterapi og speciale i børn, angst og spisning. Hun arbejder som psykolog med egen praksis i Aarhus. Hun har boet i USA i fire år, hvor hun har grundlagt Real Food Hero og solgt online kurser til forældre med kræsne børn.

Gitte er optaget af de dynamikker, der opstår omkring spisebordet, når vores børn afviser mad – ofte tror vi som forældre fejlagtigt, at det handler om maden, men det er langt oftere vores forældretilgang og den måde, vi opfatter vores børns madafvisning på, der bør være fokus. Her ligger nøglen til at øge vores børns madmod og lægge fundamentet for et sundt forhold til mad gennem hele livet.

Du kan læse mere om Gitte Holm-Møller her: www.holmmoller.com

Praktiske oplysninger

Tid og sted:

Tirsdag d. 4. oktober kl. 18:30 – 21:00.

Sted: Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Ledige hold

Se alle ledige hold her

Det siger tidligere deltagere på kurset:

Der er endnu ingen udtalelser.

Alle ledige hold

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.