Graviditet

Gode råd til dig, der er gravid

Bækkenet er løsere under en graviditet på grund af alle graviditets-hormonerne, der er frigivet. Derfor skal du øge din opmærksomhed på dine bevægelser, så de bliver nærende og opstøttende. Har du smerter i dit bækken, kan du reducere dem ved at:

  • Stå med lige meget vægt på begge ben
  • Sidde med benene parallelle – altså IKKE med benene krydsede
  • Holde kønsben, næse og tæer mest muligt i samme retning. Så undgår du vrid i bækkenet
  • Sove med en pude mellem benene
  • Aktivere bækkenbund og mavemuskler og vende sig om i sengen i ét stykke
  • Bruge et silke- eller glidelagen, som lægges dobbelt i sengen – så glider du lettere rundt, når du skal vende dig
Fødselsklar -pilates for gravide
Gravid øvelser - Bjøreng Klinik

Døjer du med hævelser/ødem, kan du prøve at lægge dig med benene over bækkenniveau og vippe med dine fødder – dette hjælper med at pumpe vandet tilbage i dit kredsløb. Tag i svømmehallen og gå i vandet. Da vil vandsøjletrykket presse ødemet væk.

Og husk: Tag den med ro! Graviditeten er en helt særlig tilstand, som kvindekroppen er bygget til. Men vær opmærksom på, at du ikke fortsætter i samme tempo, som før du blev gravid.

Bjøreng Klinik er specialiserede i at behandle gravide

Døjer du med graviditetsrelaterede gener så som kvalme, hovedpine og migræne, hævelser, vand i kroppen eller bækkensmerter, kan vi hjælpe dig.

Hvad enten du bestiller tid til gravidbehandling eller akupunktur, tilrettelægger vi behandlingen efter dine problemer og behov.

Råd og vejledning i forhold til hvad du selv kan gøre, så hverdagen bliver lettere, ergonomiske tiltag og eventuelt inddragelse af din partner er en del af behandlingen.

Du er velkommen til at kontakte klinikken på telefon 60 24 85 60, hvis du ønsker at høre mere om, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig. Du kan også sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk

Babys liv i maven

Når du bevæger dig, stimulerer du også babys udvikling i maven. Balancesansen og muskel- og ledsansen udvikler sig blandt andet, når baby bliver bevæget af mors bevægelser.

Hjertet slår fra uge 9. Baby kan se og høre fra 14. – 18. fosteruge.

Fra uge 24 begynder baby at kunne genkende jeres stemmer. Baby lytter til tarmlyde og hjertet. Den kan høre en konstant susen på grund af blodtilførsel.

Baby reagerer også på kraftigt lys. Den finder sine hænder, fingre og begynder at sutte fra uge 15. Senere finder den også fødder og navlesnor (når den kan nå).

Fra 6. måned begynder baby at smage på fostervandet, og den kan smage, hvis mor spiser stærk med. 

Når du mærker på maven, kan baby mærke det, hvilket øger oxytocinniveauet og træner muskelledsansen.

Gravid - Bjøreng Klinik

Gravidbehandling, massage og coaching

Træning for gravide:

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.