Hindeløsning

Hindeløsning er for dig, der ønsker at føde snart. Det kan enten være fordi, du har ramt din terminsdato, eller fordi du er gået over termin, og du ønsker at undgå medicinsk igangsætning.

Ved en hindeløsning fører jordemoderen en finger op gennem livmoderhalsen og løsner fosterhinderne fra livmoderens nederste muskulatur. Dette frigiver en masse lokale fødselsmodnende hormoner, der er med til at starte fødslen.

For at få den fulde effekt af en hindeløsning, kræver det, at livmoderhalsen er begyndt at forkortes og åbne sig. Dette kan man ikke vide før undersøgelsen, men der er stor sandsynlighed for, at det er muligt at foretage hindeløsning hos flergangsfødende, som har passeret deres terminsdato.  

Under selve hindeløsningen kan der forekomme let ubehag grundet den indvendige undersøgelse. Efter behandlingen kan du opleve plukkeveer og tegnblødning, hvilket er helt ufarligt. Dette vil for mange udvikle sig til fødselsveer inden for et døgn og for andre ”blot” føre til yderligere modning, så kroppen bliver mere klar til at gå i fødsel, når veerne kommer.

Hindeløsning kan gentages med nogle dages eller en uges mellemrum. 

Hindeløsning tilbydes fra din terminsdato og kun til flergangsfødende.

Statistisk får førstegangsfødende kun plukkeveer, men går ikke i fødsel af hindeløsning, og derfor tilbydes det ikke. Vi anbefaler akupunktur og oxytocinmassage til førstegangsfødende for at modne kroppen til fødsel.

Vi foretager hindeløsning inden din terminsdato på medicinsk indikation (hvis fødslen skal sættes i gang før tid). Kontakt klinikken på telefon 60 24 85 60 ved spørgsmål hertil.

Der er afsat 30 minutter til en hindeløsning.

Når du booker din tid, finder du den under “Jordemoderkonsultation.”

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.