Hindeløsning

Hindeløsning er for dig, der ønsker at føde snart. Det kan enten være fordi, du har ramt din terminsdato, eller fordi du er gået over termin, og du ønsker at undgå medicinsk igangsætning.

For at få den fulde effekt af en hindeløsning, kræver det, at livmoderhalsen er begyndt at forkortes og åbne sig. Dette kan man ikke vide før undersøgelsen, men der er stor sandsynlighed for, at det er muligt at foretage hindeløsning hos flergangsfødende, som har passeret deres terminsdato.  

Sådan foregår en hindeløsning

Konsultationen består af en udvendig undersøgelse med fosterskøn og hjertelyd. Herefter kan jeg undersøge dig indvendigt og fortælle, om det er muligt at lave en hindeløsning for at sætte veerne i gang. I nogle tilfælde skaber hindeløsningen ikke veer, men kroppen modnes alligevel.  

En hindeløsning gøres ved, at jeg fører en finger rundt langs med fosterhinderne og løsner dem en smule fra livmodervæggen. Dette starter nogle af kroppens signalsstoffer, der kan give sammentrækninger i livmoderen. 

Under selve hindeløsningen kan der forekomme let ubehag grundet den indvendige undersøgelse. Efter behandlingen kan du opleve plukkeveer og tegnblødning, hvilket er helt ufarligt. Dette vil for mange udvikle sig til fødselsveer inden for et døgn og for andre ”blot” føre til yderligere modning, så kroppen bliver mere klar til at gå i fødsel, når veerne kommer.

Hindeløsning kan gentages med nogle dages eller en uges mellemrum. 

Hvem kan få hindeløsning?

Statistisk får førstegangsfødende kun plukkeveer, men går ikke i fødsel af hindeløsning, og derfor tilbydes det ikke. Vi anbefaler akupunktur og oxytocinmassage til førstegangsfødende for at modne kroppen til fødsel.

Hindeløsning udføres fra uge 40+0 og som udgangspunkt kun til flergangsfødende.

Vi foretager hindeløsning inden din terminsdato på medicinsk indikation (hvis fødslen skal sættes i gang før tid). Kontakt klinikken på telefon 60 24 85 60 ved spørgsmål hertil.

Der er afsat 30 minutter til en hindeløsning.

Når du booker din tid, finder du den under “Jordemoderkonsultation.”

Husk at medbringe din vandrejournal.

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon