Indlæringsvanskeligheder hos børn

Har dit barn indlæringsvanskeligheder, kan det skyldes en forstyrrelse i sanseintegrationen. En sanseintegrationsforstyrrelse gør det sværere for barnet at skrue op og ned for sanseindtryk. Normalvis vil en god sanseintegration sørge for at barnet kan koncentrere sig om det læreren siger, selvom de andre børn snakker imens, og der er larm fra trafikken udenfor. Den sikre nemlig at opmærksomheden kun rettes mod det vigtigste.

En forstyrrelse i sanseintegrationen kan gøre barnet ekstra følsom over for lyde og lys, hvilket også kan forstyrre indlæringen. Her kan det hjælpe at give barnet støjreducerende høretelefoner, og placere det væk fra vinduet samt undgå en plads lige under en lampe.

Børn med sanseintegrationsforstyrrelser bliver ofte hurtigere trætte, end de børn med god sanseintegration, da de skal bruge meget energi på at koncentrere sig. De har derfor brug for flere pauser i løbet af skoledagen, især inden de skal lave noget, der kræver stor koncentration.

Råd at hente

Lyder dette relevant for netop dit barn? Så kontakt børnefysioterapeut Rikke Lindgaard og få en snak om hvilke behandlingsmuligheder der er, og hvad I selv kan gøre som forældre. En udarbejdelse af en Sensorisk Profil eller en Motorisk undersøgelse kan give et godt udgangspunkt for et behandlingsforløb, og kan være en stor hjælp da de begge giver et godt indblik i, hvilke områder barnet er udfordret på og i hvor høj grad. Et Sansehold eller Motorikhold kan også hjælpe på indlæringsvanskeligheder.

 

Informationssamtale

Vil du gerne blive klogere på de forskellige tilbud og finde ud af, hvad der kan være det rette for dit barn, så kan du booke en informationssamtale hos Rikke. Den varer 30 min og koster 199 kr. men er gratis, hvis der bookes et forløb efterfølgende, enten et individuelt forløb eller et holdforløb.

Samtalen kan bookes ved at kontakte Rikke eller via vores onlinesystem.

Mail: rikkefys@bjorengklinik.dk

Telefon: 42 22 84 65