Fertilitetsrådgivning

Fertilitetsrådgivning for dig, der er ufrivillig barnløs

Fertilitetsrådgivning er skræddersyet rådgivning til dig, der gerne vil blive gravid, eller som forsøger at blive gravid. Det er for dig, der gerne vil blive klogere på din fertilitet og for dig, der er ufrivillig barnløs og har et kendt fertilitetsproblem.

Det er vejledning i, hvordan du optimerer dine graviditetschancer ad naturlig vej, og hvordan du optimerer effekten af medicinsk fertilitetsbehandling.

Sammen med klinikkens sygeplejerske Bitten Sehested får du hjælp til professionel sortering af alle de råd, du måske allerede er stødt på, og du får hjælp til at prioritere det, som er meningsfuldt og relevant for lige netop dig. 

Der er heldigvis ofte noget, man selv kan gøre for at påvirke sine graviditetschancer positivt. Du er velkommen til at sende en mail til bitten@bjorengklinik.dk, hvis du ønsker at vide mere om, hvad hun kan gøre for at hjælpe dig. 

Er det svært at blive gravid?

En graviditet kan lade vente på sig, og det kan vække en masse bekymringer, når det er svært at blive gravid. 

Fertilitetsrådgivning er relevant for dig, der:

 • Ønsker at blive klogere på, hvad du/I selv kan gøre for at forbedre chancerne for graviditet
 • Planlægger en graviditet
 • Har forsøgt længe at opnå graviditet
 • Har en kendt fertilitetsudfordring
 • Er i fertilitetsbehandling
 • Har oplevet gentagne aborter
 • Gerne vil være solomor
 • Er bekymret for din alder
 • Er bekymret for om du har en ukendt fertilitetsudfordring

Sygeplejerske og coach Bitten Sehested tilbyder fertilitetsrådgivning til dig – og eventuelt din partner – hvis du ønsker at blive klogere på din fertilitet, samt hvad man kan gøre for at blive gravid.

Hvad taler vi om til fertilitetsrådgivning?

Fertilitetsrådgivningen vil altid tage udgangspunkt i dine ønsker og din akutelle situation. 

Du kan blandt andet forvente at få et overblik over:

 • Hvordan du finder tidspunktet for din ægløsning
 • Hvilke dage i din cyklus, du har størst chance for at blive gravid
 • Hvor ofte og hvornår samleje skal finde sted for at opnå størst graviditetschance
 • Personlige anbefalinger for kost og kosttilskud 
 • Personlige anbefalinger for motion og bevægelse 
 • Viden om faktorer, som kan påvirke æg- og sædkvalitet
 • Din overordnede fysiske og mentale sundhed – Hvordan du/I kan opnå mere velvære 
 • Anbefalinger for eventuelle relevante supplerende undersøgelser ved for eksempel egen læge, gynækolog eller fysioterapeut 
 • Vejledning i, hvordan akupunktur, fertilitetsfysioterapi, træning, samtaleforløb eller afstressende behandlinger kan støtte dig

Forud for rådgivningen vil du/I skulle udfylde et spørgeskema med spørgsmål vedrørende din cyklus, fordøjelse, kost/motion, medicin, generelle sundhed, diagnose, tidligere sygdomme, smerter, mentale sundhed, eventuelt tidligere graviditeter med mere.

Sygeplejerske og coach Bitten Sehested

Bitten er uddannet sygeplejerske og certificeret sundhedsfaglig coach. Hun er specialiseret inden for fertilitets- og cyklusrelaterede problemstillinger samt stressreduktion.

For mig at se ligger der en enorm styrke i at være oplyst om cyklussundhed, fertilitet og underliv – for både kvinder og mænd. 

Det gør det lettere selv at tage aktivt stilling til behandlinger, undersøgelser, medicin, stressorer og andet, som har en påvirkning på vores reproduktive sundhed. Og det gør det lettere at insistere på relevant udredning, når man fornemmer, at noget er galt. Den fordel bør alle have. 

Det er en afgørende forståelse for mig, at vi som sundhedspersoner ikke ved, hvad der er bedst for den enkelte. Vi kender selvfølgelig de generelle sundhedsfaglige anbefalinger, men vi er nødt til at lytte for at forstå, hvad der er på spil, og hvad der er vigtigt for det menneske, vi skal vejlede, for at give relevant rådgivning eller vejledning.”

Mette, 39 år:

“Jeg havde en behagelig samtale med Bitten. Jeg følte inden samtalen, at jeg vidste en del om årsagerne til, at det kan tage tid at blive gravid. Men med Bittens anerkendende og faglige input i samtalen følte jeg mig mere normaliseret og deraf beroliget og fortrøstningsfuld. Den mentale ro, tænker jeg, kan være med til at gøre underværker for min fertilitet. Bitten kom desuden med helt konkrete råd, som jeg/vi kunne gå hjem og handle på – midt i det ellers ukontrollerbare arbejde med at blive gravid.”

Mest stillede spørgsmål

Der kan være mange årsager til, at det kan være svært at blive gravid. Har du et kendt fertilitetsproblem, kan Bitten rådgive dig i forhold til relevant fertilitetsunderstøttende behandling i klinikken, ligesom hun kan rådgive dig i forhold til din fertilitet. Har du ikke et kendt fertilitetsproblem, men er du bekymret over, at du ikke bliver gravid, kan Bitten rådgive dig i forhold til, hvordan du optimerer dine chancer for graviditet på naturlig vis. Har I forsøgt at blive gravide i mere end 12 måneder ad naturlig vej, anbefaler vi, at I bliver lægeundersøgt med henblik på at finde ud af, om I har fertilitetsproblemer. 

Ved booking skal du samtidig sende en mail til bitten@bjorengklinik.dk for at få tilsendt det spørgeskema, du skal udfylde inden fertilitetsrådgivningen. 

Når du booker, bedes du skrive i kommentarfeltet, om du ønsker fysisk fremmøde eller online konsultation. 

Har du mulighed for det, anbefaler vi, at du møder op fysisk. 

Ja, inden fertilitetsrådgivningen skal du udfylde det spørgeskema, du får tilsendt af Bitten og sende det retur til bitten@bjorengklinik.dk.

Inden du møder op til konsultationen, skal du udfylde et spørgeskema, som tager ca. 15 – 20 min. at udfylde. Du får spørgeskemaet tilsendt på mail.

Der er sat 1 time og 15 min. af til rådgivningen.

Ja, du er meget velkommen til at medbringe din partner til konsultationen. 

Ønsker I begge personlig vejledning, bookes en dobbeltkonsultation og I bedes oplyse pr. mail, at I begge ønsker spørgeskemaet tilsendt.

Fertiltietsrådgivning for 1 person varer 1,5 time og koster 1.125 kr.

Du er velkommen til at medbringe din partner, men rådgivningen vil tage udgangspunkt i dig.

Fertilitetsrådgivning for 2 personer varer 3 timer og koster 2.250 kr.

Det anbefales at dele konsultationen op i 2 x 1,5 time.

Lader graviditeten vente på sig?
Mulige årsager til ufrivillig barnløshed
Virksomhedsaftale - akupunktur

Øvrige tilbud til dig, der er ufrivilligt barnløs

Vi har flere relevante behandlingstilbud til dig, der er ufrivilligt barnløs og i fertilitetsbehandling.

Fertilitetsakupunktur

Specialiseret fertilitetsakupunktur understøtter blandt andet livmoderslimhindens vækst samt æg- og sædkvaliteten og øger antallet af æg.

Fertilitetsfysioterapi

Med fysioterapi kan vi afhjælpe spændinger, stramhed og nedsat bevægelighed i kroppen, som kan påvirke din evne til at blive gravid.

FertilitetsFlow

FertilitetsFlow er en kombination af praktisk fertilitetsfremmende træning efter Mojzisova-metoden og undervisning i fertiliet.

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.