Om KejsersnitProgrammet

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Har du født ved akut eller planlagt kejsersnit og ønsker du:

 • En stabil og velfungerende krop?
 • At genoptræne på et specialiseret pilateshold med max. 5 elever?
 • At forstå, hvorfor din baby kan være påvirket af kejsersnittet og få redskaber til at støtte din baby?
 • At optimere forholdene for din bækkenbund?
 • Et blødere arvæv og en jævn mavekurve fra navlen og ned
 • At forebygge smerter i skulder, lænd og bækken?
 • At forbedre mulighederne for en ny graviditet?

Specialiseret efterfødselstræning

KejsersnitProgrammet er specialiseret efterfødselstræning til dig, som har født ved kejsersnit.

Nærende træning og hverdag

Vi træner med udgangspunkt i pilates og bringer dine hverdagssituationer i spil. Du bliver god til at bære og bruge din krop sundt i din dagligdag, så hverdagen gør dig stærk i stedet for at slide på dig. Vi træner på små hold med max. 5 elever, så du kan få den opmærksomhed, som vi gerne vil give dig. Vi arbejder intensivt med specialiseret pilatestræning, og også med alle de andre elementer, som kan være påvirkede af kejsersnittet – fysisk som mentalt.

LINKS TIL HOLD NEDERST PÅ DENNE SIDE

Nogle står med oplevelsen af at være blevet snydt for en naturlig fødsel, andre har planlagt deres kejsersnit. Uanset hvad baggrunden for dit kejsersnit er, er dette hold relevant for dig.

Med baggrund i vores specialviden omkring påvirkning af kvinde og baby ved et kejsersnit, har vi skabt dette hold for dig, som har fået kejsersnit for minimum 3 uger siden.

Johanne har gennemført KejsersnitProgrammet og siger:

Jeg tilmeldte mig kejsersnitprogrammet hos BjørengKlinik ca. 5 mdr efter mit planlagte kejsersnit. Jeg havde brug for hjælp til at komme i gang med at træne igen, på en nænsom men effektiv måde. Derudover havde jeg også brug for hjælp til at blive fortrolig med mit kejsersnit og få nogle redskaber til at arbejde med det. Kombinationen af pilates træning og arvævsbehandling var derfor meget effektivt for mig – som bonus gav programmet mig også viden om min bækkenbund, kropsholdning og babys motorik. Min krop er efter kun 12 uger blevet meget stærkere. Jeg har fået en række af brugbare værktøjer, som har lært mig at bruge min krop ergonomisk korrekt, så jeg undgår smerter i hverdagen. Endnu vigtigere har jeg gennem arvævsbehandlingen lært mit kejsersnit “at kende”. Birgitte formåede med sin store faglighed og altid gode humør, at give os hver især den individuelle opmærksomhed som vi havde brug for. Tusind TAK og på gensyn ;-)

Alle gange træner vi pilates, som er tilpasset efterfødselskroppen  og kejsersnitindgrebet, og herudover indeholder undervisningen også viden om:

 • Tilknytning: Kejsersnittet har en væsentlig betydning for dig og din babys tilknytning – for din babys nakke og ryg samt motoriske udvikling. Du bliver undervist i, hvordan du forstår og støtter tilknytningen imellem dig og din baby, og hvordan du understøtter den motoriske udvikling.
 • Ergonomi: Hvordan bruger du dig selv i hverdagen, og hvordan støtter du gennem alle de aktiviteter din hverdag er fyldt ud med, din vej til en stærk og velfungerende, smertefri krop?
 • Arvæv: Dit ar følger dig resten af livet, så det er vigtigt at få gjort det til en integreret del af din krop. Her kommer du til at lære dit arvæv at kende. Du lærer, hvordan du selv kan mærke og behandle dit ar med dine egne hænder.
 • Bækkenbund: Din bækkenbund er blevet udfordret under graviditeten, og du får øvelser til at komme i kontakt med den igen.

Her vælger du en bredere og mere helhedsorienteret tilgang til opheling – fysisk og mentalt, og både hos dig og hos din baby – efter et kejsersnit. Du kan deltage fra 3 uger efter dit indgreb, vi har ingen øvre grænse. Baby må meget gerne komme med – vi har slyngevugger. Udenfor klinikken er der bøjler i muren, så barnevognene kan låses fast.

Danmark yder tilskud på 59 kr pr. træningsgang på KejsersnitProgrammet, hvis du har henvisning fra egen læge.

Jeg har købt et 12 ugers efterfødselsforløb med fokus på kejsersnit, baby tilknytning og træning, ca. 3 måneder efter jeg havde født. Jeg fik en masse brugbar viden om behandling af mit ar og arvæv, som jeg slet ikke oplever, at sundhedssystemet anerkender nødvendigt. I systemet er jeg gået for en ukompliceret fødsel ved kejsersnit. I virkeligheden har jeg haft utrolig mange komplikationer, smerter og været igennem en lang helingsproces. Jeg havde virkelig brug for at blive samlet op og nænsomt komme igang igen, og få kontakt til hele området omkring arret.

BjørengKlinik bruger deres specialistviden omkring både heling og træning, så de kan vejlede mig og min datter bedst. Der findes en masse viden og teorier om baby, tilknytning og hvad vi kan gøre for et barn født ved kejsersnit. BjørengKlinik bruger faglig viden fra bl. a. Tyskland, der er langt foran Danmark på det område og har meget mere fokus på komplikationer ved kejsersnit og babys tilknytning. Den erfaring kom heldigvis mig til gode.

Foruden et rigtig godt pilates-forløb med fokus på holdning, og hvordan du bruger det i hverdagen, har været meget værd. Min holdning er blevet rettet godt til. Min begyndende tante-pukkel er så godt som væk, og mine rygproblemer er minimale trods træning og helt modsat af, hvad de plejer at være. Det er en kæmpe bonus, som jeg slet ikke havde tænkt var et mål i sig selv.

Jeg tilkøbte arvævsmassage og laserbehandling p.gr.a. af alle mine komplikationer, og det har virkelig gjort underværker, de to gange jeg fik det. Hævelsen forsvandt helt første gang jeg fik det, og jeg kunne mærke en god forbedring med min følsomhed 2. gang. Dette kan varmt anbefales kvinder, der har været i nærheden af, at være bare lidt hårdt ramt.

Alt i alt var det bare et rigtig godt forløb. Jeg kunne plukke det, jeg bedst kunne bruge, og der kommer babymassage, zoneterapi, bækkenbundstræning og ikke mindst en masse hård pilates, der kan mærkes i kroppen. Birgitte er meget professionel, opmærksom og opmuntrende. Jeg er helt klar til at hjælpe mig selv videre og synes helt personligt, at alle skulle have sådan et forløb efter kejsersnit. Der er plads til baby, gråd og grin – alt i alt mine aller varmeste og bedste anbefalinger til dette forløb. Eline Edslev :) 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

HOLD & PROGRAMMER:

[/fusion_text][fusion_code]W3Byb2R1Y3RfY2F0ZWdvcnkgY2F0ZWdvcnk9IktlanNlcnNuaXRob2xkIiBsaW1pdD0iMTAiIGNvbHVtbnM9IjMiIG9yZGVyYnk9ImRhdGUiIG9yZGVyPSJkZXNjIl0=[/fusion_code][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.