Om kejsersnit-konsultation

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Ved kejsersnit-konsultationen, hvor du får viden om, hvad dit kejsersnit kan betyde for dig og din krop. Vi taler om, hvordan du har oplevet fødslen, og hvordan du kan give dit kejsersnit opmærksomhed. Du får en vurdering af dit arvæv ud fra vores undersøgelse og samtale om, hvad du oplever af mulige gener. Hertil får du råd og information om, hvordan du kan arbejde med at smidigøre dit arvæv, og hvilke komplikationer, gener og smerter som kan opstå med tiden, men have centrum i dit ar. Den viden kan være vigtig for dig at have med, og vi mener, at alle kejsersnit kræver opmærksomhed.

Det er altid en god idé at få undersøgt dit kejsersnit, også selvom du ikke oplever gener – det kan du nemlig komme til med tiden, og måske endda gener, som du ikke tænker har relation til dit kejsersnit.

Arvæv efter kejsersnit kan give:

  •      Smerter, typisk i lænd, bækken, baller og underlivet.
  •      Problemer med fordøjelse og blærefunktion.
  •      Udfordringer med fertiliteten og den kvindelige cyklus.
  •      Smerter under samleje.
  •      Nedsat kredsløb i underlivet, hvilket kan betyde væskeophobning i bækkenet.
  •      Stramhed i bindevævet.
  •      Smerter og komplikationer langt fra arret, såsom skuldersmerter og nakkespændinger.
  •      Nedsat bevægelighed i bækkenområdet.
  •      Ubehag ved berøring.
  •      Øget risiko for kirurgiske komplikationer ved operationer senere i livet.

En forebyggende indsats vil altid være at foretrække. På den måde hjælper du din krop til at kompensere bedst muligt for arvævet. Det er vigtigt at understrege, at et ar aldrig bliver for gammelt til at blive behandlet.  

Du kan få tid til en kejsersnit-konsultation allerede kort tid efter fødslen, hvis du ønsker vejledning i, hvordan du passer på dig selv og sikrer bedst mulig heling fra start.

BOOK DIN AFTALE HÉR

Dit ar følger dig resten af livet, så det er vigtigt at få gjort det til en integreret del af din krop.

Danmark det land i Skandinavien, hvor der bliver foretaget flest kejsersnit ifølge WHO – faktisk foregår hver femte fødsel herhjemme i dag ved kejsersnit. Desværre er der meget lidt fokus på, hvilke konsekvenser indgrebet kan få, og hvad man kan gøre for at undgå komplikationer. Mange lever i dag med gener og smerter grundet deres kejsersnit uden at kende til sammenhængen. Vi ønsker at bidrage med den viden du har brug for, for at kunne arbejde hen imod en stærk og funktionsdygtig krop efter et kejsersnit.

For de fleste kvinder betyder det meget, at deres ar heler flot og bliver pænt. Men fødsel ved kejsersnit er en maveoperation gennem syv lag af strukturer, og derfor må vi også koncentrere os om lagene under overfladen, hvis vi vil undgå komplikationer.

Symptomerne kan godt være måneder eller år om at opstå, så du vil ikke nødvendigvis forbinde dem med dit kejsersnit. Arvæv i bughulen kan få betydning for organernes funktion, fordi det binder strukturer sammen, nedsætter bevægelighed og blodkredsløbet. Arvæv bliver mere stramt og rigidt med tiden, og din krop vil på bedste vis forsøge at kompensere for arvævet, så flest mulige funktioner i kroppen opretholdes. Det kan få betydning for dit bevægemønster, din holdning og give problemer andre steder end lokalt omkring arret.

Du kan gøre så meget for at hjælpe dig selv til et komplikationsfrit forløb med den rette start og genoptræning efter kejsersnittet. Oplever du gener og smerter efter et kejsersnit, som ikke er ny længere, så kan du gøre ligeså meget for at komme det til livs. Et ar bliver aldrig for gammelt til at blive behandlet.

Her i klinikken behandler vi dit arvæv med blide manuelle teknikker og slutter typisk af med laserterapi for at sætte skub i helingen og dæmpe inflammation. Du vil også blive instrueret i genoptræningsøvelser og få teknikker til, hvordan du selv kan behandle dit ar med udspændingsøvelser og dine egne hænder. Ved behandlingerne vil der være god tid til at snakke om din oplevelse og de følelser, som er forbundet med dit kejsersnit.

Har du lyst til at træne på et hold, så kan du tilmelde dig vores kejsersnit-genoptræningsforløb.

Allerede kort tid efter fødslen er det en god idé at overveje og evt. søge vejledning i, hvordan du bedst fremmer helingen og hjælper din krop tilbage på sporet.

I forbindelse med dit kejsersnit anbefaler vi, at du får foretaget et BabyTjek af din baby. Dette er et gratis tilbud som afklarer om baby har fået stiv nakke af kejsersnitforløsningen. Dette er meget ofte tilfældet og blid fysioterapi kan afhjælpe gener hos baby.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.