Pilates

Pilates for alle i Bjøreng Klinik

Har du brug for?.......

Find pilates til dig herunder

Pilatesdeltager om sit forløb i BjørengKlinik

 “Jeg er meget glad for at gå til pilates hos Birgitte. Pilates har hjulpet mig i gang igen efter min operation for diskusprolabs i nakken, selvfølgelig sammen med de fys- og akupunkturbehandlinger, jeg fik hos dig den første tid efter operationen.

Øvelserne virker styrkende på min krop, jeg har fået en bedre kropsholdning og jeg lytter mere til min krop i dag. Jeg glæder mig hver gang jeg skal af sted til pilates og skulle der være en enkelt gang, hvor man er lidt mat i sokkeholderne, skal du nok få os op i gear. For som du siger – Vi vil elske dig for det – bagefter. Tak for dét.”

Pilates i Århus C

Pilatestræning på små hold i Aarhus C.

Bjøreng Klinik har pilatestræning for alle. Vi har hold for dig, som er begynder, øvet, gravid eller barslende. Og vi har hold for dig, som har født ved kejsersnit, eller som har rectus diastase (adskilte mavemuskler).

Vi tilbyder også pilates til mænd.

Pilatestræning er en effektiv og skånsom træningsform, hvor alle kan være med på tværs af alder og erfaring. På vores hold træner vi smidighed, kropsbevidsthed, styrke og udholdenhed, og du vil blive undervist af uddannede pilatesinstruktører.

Vi træner på små hold i hyggelige lokaler, og der er maksimum fem elever på hvert hold. Det betyder, at der er god tid til dig

Træn smidighed, kropsbevidsthed, styrke og udholdenhed og lær at bruge din krop mere bæredygtigt i hverdagen.

Der er et flow i øvelserne, hvor vi arbejder i længere serier og på store bolde, foam-rollers, elastikker, balancepuder og fitness-cirkler

Når forløbet slutter, er du klar til FortsætterPilates.

Døjer du eksempelvis med lændesmerter eller hovedpine, giver BjørengPilates dig mulighed for at få bugt med smerterne og lære at bruge din krop mere bæredygtigt. Du kan også vælge at supplere din træning med behandling og massage

Fertilitetsunderstøttende træning

Hvad er pilates?

Pilatestræning: En helende træningsmetode med rødder i fortiden

I dagens moderne verden bliver vi konstant bombarderet med forskellige træningsformer og fitness-trends, der lover at forbedre vores kropsholdning, øge vores styrke og smidighed, og give os en stærkere kerne. En af disse træningsformer, der har vundet stor popularitet, er pilates. Pilatestræning er mere end bare en træningsmetode; det er en holistisk tilgang til sundhed og velvære. Lad os dykke ned i, hvad pilatestræning er, hvor det stammer fra, og hvordan det fandt vej til Danmark.

Pilatesformen blev udviklet af tyskeren Joseph Pilates i begyndelsen af det 20. århundrede. Joseph Pilates var en visionær mand, der kombinerede sin viden om forskellige træningsteknikker og bevægelsesterapi for at skabe en metode, der ville styrke både kroppen og sindet. Han mente, at fysisk og mental sundhed var uadskillelige og udviklede et system, der integrerede åndedrætskontrol, koncentration, afbalanceret muskelopbygning, fleksibilitet og kropsbevidsthed.

Pilates-træningsmetoden bygger på principper som kontrol, præcision, koncentration, centrering, vejrtrækning og flow. Ved at fokusere på disse principper stræber pilatestræning efter at opnå en balance mellem styrke og fleksibilitet, hvilket resulterer i en korrekt kropsholdning, forbedret kropslig bevægelse og reduktion af muskelubalance.

I begyndelsen blev pilatestræning primært brugt af professionelle dansere og atleter til at forbedre deres præstation og forebygge skader. Men i de seneste årtier har træningsformen bredt sig til et bredere publikum, der ønsker at forbedre deres kropsholdning, øge deres styrke og smidighed, og forbedre deres generelle velvære.

Pilatestræning nåede Danmark i 1990’erne og har siden da vundet stor popularitet. Danskerne har taget imod træningsformen som en effektiv metode, der kombinerer styrke og fleksibilitetstræning med fokus på kropsholdning og kropsbevidsthed. Træningen kan dyrkes i hele landet, og både mænd og kvinder i alle aldre nyder fordelene ved det.

En af årsagerne til pilatestrænings popularitet i Danmark, er dens tilpasningsevne og fleksibilitet. Pilates-øvelser kan udføres på en træningsmåtte med minimalt udstyr eller ved hjælp af specielle pilates-maskiner som reformeren, cadillac’en og trapezen. Dette gør det muligt for folk at træne, uanset om de er i et træningscenter, hjemme eller endda på rejser.

Ud over de fysiske fordele er der også en stærk fokus på mental velvære. Pilates-træning træning fremmer koncentration, afslapning og forbindelse mellem krop og sind. Mange oplever, at det hjælper med at reducere stress og forbedre deres mentale velvære.

I dag er pilatestræning blevet en integreret del af den danske tilgang til motion og sundhed. Pilatesinstruktører er uddannet i Danmark og tilbyder undervisning i forskellige niveauer og specialiseringer, der passer til individuelle behov og mål.

I en tid, hvor mange af os fører stillesiddende livsstil og oplever øget stressniveau, har pilatesøvelser vist sig at være en effektiv træningsmetode til at forbedre vores kropsholdning, styrke og smidighed samt fremme vores mentale velvære. Joseph Pilates’ vision om at skabe en holistisk tilgang til sundhed og velvære lever videre i dag, og træningen er blevet en værdifuld ressource for mange danskere, der stræber efter at leve et sundere og mere balanceret liv

I Bjøreng Klinik følger vi Sundhedsstyrelsens råd og vejledninger til øvelser og træning, både ved sygdom og sundhed. Se fx linket HER som viser vejledning til knoglevenlig træning

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.