Pilates for nybagte mødre

BarselsPilates

Kom i gang med genoptræning efter din fødsel med BarselsPilates.

BarselsPilates er nærende og understøttende træning af hele kroppen efter fødslen. Vi arbejder med at genopbygge muskulaturen og optimere din kropsholdning med udgangspunkt i den dybe kernemuskulatur i mave og ryg. Bækkenbunden trænes, og du opnår større smidighed. Vi tager hensyn til adskilte mavemuskler (rectus diastase), og du får vejledning i forhold til, hvordan du bedst understøtter, at dine mavemuskler samler sig efter fødslen.

Få kontakt til din (nye) krop efter fødslen og opnå en dybere kropsforståelse.

De fleste kvinder er normalt fysisk klar til at starte på pilatestræning tre til seks uger efter fødslen. Det er vigtigt, at du ikke føler dig udmattet, at din bristning er helet, og at din baby er klar til at komme med til træning. Er du i tvivl, så kontakt os gerne på klinikken, så hjælper vi dig med at finde ud af, om du og din krop er klar.

Baby er selvfølgelig velkommen – vi har puslefaciliteter samt 2 slyngevugger, der kan hænges op i studiet.

Trænger du til at få løsnet eventuelt stramme og ømme områder i din efterfødselskrop, kan du supplere din træning med en nærende massage. Vi tilbyder også oxytocinmassage, som er en blid og afslappende massageform.

MammaIntro

MammaIntro er fokuseret og relevant træning for dig, der har et eller flere børn, og som gerne vil træne om aftenen med høj kvalitet.

På holdet trænes din smidighed, kropsbevidsthed og styrke med øvelser, der integrerer åndedrættet som en naturlig del af træningen. Efter en fødsel er kroppen typisk stiv, strakt, svag og overspændt forskellige steder, hvilket vi tager højde for i træningen. Vi når grundigt igennem øvelserne hver gang, så alle kan følge med.

Vi træner for en stærkere og mere afbalanceret krop med udgangspunkt i en stabil og stærk kropskerne. Vi arbejder også med din holdning, og du lærer at bruge dig selv mere bæredygtigt i hverdagen.

Der bliver taget hensyn til en svag mavemidtlinje, som skal stabiliseres – og styrkes – gennem indirekte øvelser.

Din instruktør underviser også på GravidPilates og BarselsPilates, og hun har derfor et indgående kendskab til kvindens kropslige udvikling gennem graviditet, fødsel og barsel.

Har du smerter i kroppen – det kan være ryggen, skuldrene, hovedpine eller bækkensmerter – kan du vælge at supplere din MammaPilates-træning med behandling eller massage hos én af vores dygtige og specialiserede terapeuter.

MammaFortsætter

MammaFortsætter er fokuseret og relevant træning for dig, der har et eller flere børn, og som gerne vil træne din krop igennem én time om ugen med høj kvalitet og ømme muskler som resultat.

Da dette hold er et fortsætterhold, skal du have trænet pilates minimum 10 gange før, eller have gennemført et af følgende hold:

  • IntroPilates
  • PilatesFlow
  • MammaPilates Intro
  • BarselsPilates
  • Rectus Diastase

På MammaFortsætter træner vi smidighed, kropsbevidsthed og styrke med øvelser, der integrerer dit åndedræt og din core-muskulatur som en naturlig del af træningen.

Efter en fødsel er kroppen typisk stram, strakt, svag og overspændt, hvilket vi tager højde for i træningen, hvor vi veksler mellem et behageligt flow mellem øvelserne og fordybelse i enkelte øvelser.

Der bliver taget hensyn til en svag mavemidtlinje, som skal stabiliseres – og styrkes – gennem både indirekte og direkte øvelser. Har du adskilte mavemuskler, når du går på holdet, vil din instruktør guide dig igennem de direkte maveøvelser, så de bliver udført korrekt.

Da din instruktør også underviser på GravidPilates og BarselsPilates, kan du forvente, at hun har et indgående kendskab til kvindens kropslige rejse fra graviditet til efterfødsel.

Har du smerter i kroppen, det kan være ryggen eller skuldrene, hovedpine eller bækkensmerter kan du vælge at supplere din MammaPilates-træning med behandling eller massage hos én af vores dygtige og specialiserede terapeuter.

BabyRytmik og BarselsPilates

Tilbring en hyggelig formiddag i BjørengKlinik, når vi slår dørene op for vores nye kombinerede BabyRytmik og Barselspilates-hold. Her vil vores musikkyndige sygeplejerske og pilatesinstruktør Bitten introducere jer for en blanding af nye og velkendte sange, når I sammen skal hygge jer med musik og rytmeoplevelser, der understøtter dit barns udvikling.

Hver babyrytmik-session vil være bygget op omkring et tema, og vi vil blandt andet komme omkring emner som musik og søvn, musiks påvirkning af babys hjerne, musik og tilknytning, musik og bevægelse og meget mere.

Til babyrytmik vil du og dit barn blive præsenteret for forskellige musik- og rytmeoplevelser. Som mor vil du få redskaber til, hvordan du kan bruge musik og sanglege bevidst sammen med dit barn for at understøtte barnets udvikling og behov. Og dit barn får mulighed for at blive styrket musikalsk, sprogligt, motorisk og socialt.

Bitten spiller på forskellige instrumenter, og vi skal synge en masse gode sange sammen.

Efter 30 minutters babyrytmik, er det mors tur til at være i centrum, når der er en times BarselsPilates på programmet. Der vil være tid forinden til at pusle og eventuelt putte baby, så du kan koncentrere sig om dine øvelser på måtten. Baby er også meget velkommen under træningen – vi har to slyngevugger, der kan hænges op i studiet. Vi har desuden puslefaciliteter.

Barselspilates er nærende og understøttende træning af hele kroppen efter fødslen. Vi arbejder med at genopbygge muskulaturen og optimere din kropsholdning fra kropskernen (core). Vi tager hensyn til adskilte mavemuskler (rectus diastase), og du får vejledning i forhold til, hvordan du bedst understøtter, at mavemusklerne kan samle sig efter fødslen. Få kontakt til din (nye) krop efter fødslen og opnå en dybere kropsforståelse.

De fleste kvinder er normalt fysisk klar til at starte på pilatestræning tre til seks uger efter fødslen.  Det er vigtigt, at baby er klar til at komme med til træning, at din bristning er helet, og at du ikke føler dig udmattet. Er du i tvivl, så kontakt os gerne på klinikken, så hjælper vi dig med at finde ud af, om du og din krop er klar.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.