Rebozokursus

Dette rebozokursus er for dig, der:

  • Arbejder med gravide og fødende eller er studerende på en sundhedsfaglig uddannelse med særlig interesse for graviditetsområdet
  • Er rebozo-begynder og gerne vil lære mere om teknikkerne, samt hvordan du bruger dem
  • Har erfaring med rebozo, men trænger til at få genopfrisket din viden og dine færdigheder
  • Gerne vil øge dit kendskab til oxytocin, og hvordan du med konkrete teknikker kan bruge dette hormon i din behandling af gravide
  • Er interesseret i den gravides fysiske udfordringer og hvordan du kan hjælpe hende på vej til en graviditet med så få gener som muligt
Behandling af kroppen - Barselskroppen

Rebozo til dybdeafspænding og smertelindring

Rebozo er et uundværligt, enkelt og naturligt redskab til afspænding og smertelindring. Med rebozo kan du være med til at skabe balance og energiflow gennem de vuggende bevægelser. Rebozo kan forebygge spændinger, da muskulaturen i kernen af den gravides krop og bækken bliver dybdeafspændt. Det stimulerer også den gravides baby til at lægge sig i en optimal stilling til fødslen.

Under fødslen kan rebozomassagen hjælpe, hvis barnet er trængt skævt ned i bækkenet. Derved kan du være med til at modvirke, at den fødende får brug for store indgreb, hvis baby har lagt sig som ”stjernekigger” i en posterior eller asynklin stilling.

Rebozomassagen kan også bruges til at stimulere veer og som naturlig smertelindring. Den kan desuden være med til at løsne op for følelsesmæssige blokeringer og berolige nervesystemet.

På kurset udforsker vi, hvordan vi med rebozo-sjalet kan vugge den gravide over i dybdeafspænding langt væk fra ”kæmp/flygt mekanismen”. Vi kommer til at fordybe os i selve massagedelen af rebozomassagen og i de dejlige stræk, der afspænder kroppen og hjælper den til at folde sig ud.

Lukningsritualet med rebozo

Vi gennemgår lukningsritualet med rebozo. Det er en del af en taksigelsesceremoni i tre trin. Rebozolukningsritualet udføres ofte to til tre uger efter selve fødslen, når blødningen er ophørt, men kan stadig udføres med stor effekt år efter fødslen. Rebozolukning er en fin og nærende måde at afrunde en fødsel på. Gennem graviditeten og fødslen åbner kvinden sin krop og sjæl. Efter at blive omfavnet af rebozoen langs hele kroppen med faste træk og omsorgsfulde hænder, efterlades kvinden opløftet og afslappet. Guidet hjem i sig selv.

På kurset får du en klar forståelse af, hvordan rebozomassagen virker. I undervisningen relateres rebozoteknikkerne til viden om fysiologi, hormoner og nervesystemet. Du kommer til at arbejde praktisk på gulvet med en makker og prøver selv at udføre massagen og at modtage den.

Der bliver tid til at stille spørgsmål og udveksle erfaringer fra egen praksis med klienter til rebozomassage.

Øvelser til gravide med bækkensmerter og ødem

Savner du konkrete øvelser, du kan give den gravide med hjem for at lindre smerter i bækkenet eller ødem i benene?

Fysioterapeut Birgitte Bjøreng holder på dette rebozokursus to timers workshop, hvor hun gennemgår få og enkle øvelser, der kan hjælpe gravide med bækkensmerter og ødem i benene.

Du får adgang til video med øvelserne.

Oxytocin, nøglen til ro og heling: Lær hvordan du aktiverer oxytocinet

Oxytocin er en stærk medspiller i terapi og behandling. Når vi formår at aktivere hormonproduktionen hos vores klienter, opnår vi en yderligere effekt af terapien.

Du vil blive undervist i, hvad hormonet gør, og hvordan du med konkrete teknikker kan påvirke kroppen til at producere mere.

Sygeplejerske Bitten Sehested tager dig med ind i oxytocinets verden og underviser dig i, hvordan du med dine hænder, stemmeføring og indretningen af det fysiske miljø kan stimulere produktionen af hormonet.

Underviserne på rebozokurset

Marta Orbis har arbejdet som selvstændig jordemoder siden 2005, og hun har mere end 20 års erfaring med rebozo. I sin praksis kombinerer hun traditionel jordemoderkunst, som hun har lært af indianske jordemødre i Mexico og Colombia, med den nyeste viden om, hvordan krop og psyke spiller sammen og påvirker hinanden.

Birgitte Bjøreng er fysioterapeut med mange års erfaring i behandling og træning af gravide og barslende. Hun er også uddannet lymfødemterapeut og bruger sine teknikker til at hjælpe gravide med ødemer.

Bitten Sehested er sygeplejerske med speciale inden for behandling af cyklusrelaterede problematikker og fertilitetsunderstøttende behandling – herunder stressreduktion, hvor oxytocinmassage er en del af behandlingen. 

Praktiske oplysninger

Fredag d. 2. juni kl. 14:00 – 17:30

Lørdag d. 3. juni kl. 09:00 – 16:00

Søndag d. 4. juni kl. 09:00 – 15:00

Sted: BjørengKlinik, Christiansgade 8, 8000 Aarhus C.

3.500 kroner + 595 kroner for en rebozo, som du kan købe i klinikken, hvis du ikke har én i forvejen.

Der er plads til 12 deltagere på kurset.

Tilmeldingen er bindende 21 dage før, kurset starter. Herefter vil kursusafgiften ikke blive betalt tilbage. Har du en kollega, der kan overtage din plads, er det helt ok for os. Du skal blot give besked inden kursusstart.

Afmelder du kurset tidligere end 21 dage før, kurset starter, får du refunderet kursusbeløbet minus 200 kroner i administrationsgebyr.

I tilfælde af sygdom kan vi tilbyde dig en plads på det efterfølgende kursus, såfremt der er ledige pladser to dage før holdstart. Pengene refunderes ikke ved sygdom.

Hvis der ikke er nok tilmeldte, aflyses eller flyttes kurset. Dette vil du få besked om senest 8 dage inden kursusstart. Da kan din indbetaling refunderes til dig eller overføres til næste kursus.

Sidste frist for tilmelding er mandag d. 8. maj 2023.

Frokosten på kurset er vegetarisk, økologisk og i tema: Menuen er baseret på vores kostanbefalinger til gravide og barslende. Skriv til os hvis du har allergier, vi skal tage hensyn til.

Biolog og kok Derrick Butler står for frokosten.

I pauserne serverer vi kaffe, urtete, kildevand, økologisk frugt og Craving Cookies – de cookies du craver efter, selvom du ikke er gravid :)

Vi skal også ud og nyde den friske luft og bevæge kroppen.

Udenfor døren – men den er dyr. Bedste alternativ er: https://www.scandinavian-center.dk/parkering/ og ellers kan du parkere i Salling eller i Magasin.

Alle ledige hold

Rebozokursus 1 & 2

1 weekend
Tidsrum: 10:00 - 16:00
Første gang: 02/06/2023
3.500,00 kr.
1 ledige pladser

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.