Birgitte Bjøreng

Birgitte grundlagde BjørengKlinik i 2009 med et ønske om at flette sine kompetencer inden for fysioterapi, pilates og akupunktur sammen.

Birgitte er fysioterapeut og akupunktør. Desuden underviser hun i pilates og er instruktør på flere af vores pilateshold.

Særlige kompetencer og interesseområder

▪ Specialiseret pilatesundervisning
▪ Behandling af klatreskader
▪ Akupunktur
▪ Fertilitetsunderstøttende behandling (herunder fertilitetsfysioterapi og fertilietsfremmende akupunktur)
▪ Babyfysioterapi
▪ Gravidmassage og fødselsmodning
▪ Gravide med smerter
▪ Genoptræning af rectus diastase
▪ Kejsersnitbehandlng
▪ Arvævsbehandling

 

Fertilitetsfremmende behandling

Birgitte har i en årrække arbejdet med fertilitetsfremmende akupunktur. I 2020 supplerede hun sin værktøjskasse med videreuddannelse inden for fertilitetsfremmende fysioterapi og øvelsesvejledning. Birgitte arbejder helhedsorienteret med den fertilitetsunderstøttende behandling, hvor barnløse får redskaber til at tage deres fertilitetsudfordring i egne hænder, samtidig med at arbejdet understøttes af behandling i klinikken.

Babyfysioterapi

Birgitte har videreuddannet sig inden for baby- og børnefysioterapi hos specialist i pædiatrisk fysioterapi, Ute Imhof. Hun arbejder med de biomekaniske problemstillinger, babyer og børn kan have efter graviditet og fødsel, hvilket hun integrerer med sin viden om den store betydning tidlig tilknytning har for både baby og mors og fars velbefindende. Kick off til interessen for området var Birgittes egne fødsler, hvor hun oplevede, hvilken betydning kejsersnit har – både for tilknytning mellem mor og barn – og for den fysiske udvikling hos baby.

Genoptræning af Rectus Diastase

Birgitte har udviklet klinikkens rectus diastase-program. Hun har integreret sin viden om anatomi og biomekanik med en stor interesse for, hvordan det ydre miljø påvirker vores kroppe. Dette skal ses i relation til vores vestlige livsstil, som er meget stillesiddende. Birgitte er optaget af, hvordan vores daglige bevægelser og ydre påvirkninger både kan have negativ og positiv betydning for rectus diastase (adskilte mavemuskler) – både udviklingen af tilstanden, men også ophelingen. I sin undervisning arbejder hun med at forandre dine bevægemønstre, så en del af det ophelende og styrkende arbejde sker af sig selv. Gennem forandrede bevægemønstre lærer du at sidde, stå, gå, bære og løfte mere sundt og bæredygtigt.

Gravide med smerter

Birgitte har i mange år hjulpet gravide med bækkensmerter, bækkenløsning, lændesmerter, plukkeveer og ubehag. Graviditet er en særlig tilstand – kroppen bygger et menneske, og det skal vi ære. Kroppen er stærk og vil gerne. Birgitte har fokus på at gennemgå de bevægelser, der skal justeres på i hverdagen for at lette belastningen på kroppen. Desuden arbejder hun med manuel terapi, akupunktur og øvelsesterapi, som tager afsæt i pilatesskolen.

Klatreskader

Efter selv at have debuteret i Aarhus Klatreklub har Birgitte fået interesse for at hjælpe klatrere med typiske skader: Ondt i skulder og albue samt nakkesmerter. Hele rygsøjlen og låsninger mellem hvirvlerne har betydning for smerter i arme og ben. Disse blokeringer kan løsnes ved hjælp af manuel terapi, massage, behandling med terapilaser og akupunktur. Herudover får klatrerne stabiliserende øvelser med hjem, da den stærke klatrekrop ofte har brug for afbalancering og statisk styrke for at komme skaden til livs.

Baggrund

Birgitte er uddannet fysioterapeut i Aarhus i 2005. Et par år efter uddannede hun sig til lymfødemterapeut på Földiskolen, og senere har hun taget STOTT Pilatesuddannelsen hos Aim4 i Aarhus. Birgitte er lægeeksamineret akupunktør uddannet ved cand. med. Eckhard Bick og har taget flere supplerende akupunkturkurser inden for blandt andet fertilitet og graviditet.

Birgitte er medlem af Danske Fysioterapeuter

Kurser og uddannelse

▪ 2005: Autoriseret fysioterapeut
▪ 2008: Lægeeksamnieret akupunktør
▪ 2008: STOTT pilatesinstruktør
▪ 2010: Lægeeksamineret Földi lymfødemterapeut

Supplerende kurser

Fysioterapi:
● 2020: Fertilitetsfremmende øvelsesterapi ved fysioterapeut Anne Marie Jensen
● 2020: Follow up Fertilitetsfremmende behandling ved fysioterapeut Anne Marie Jensen
● 2017: Tilknytningskongres i Oslo med fysioterapeut Ute Imhof, læge Kjerstin Moberg, hjerneforsker Per Brodal med flere.
● 2013: Babyfysioterapi behandling ved fysioterapeut Ute Imhof
● 2007: McKenzie part A og B
● 2007: Manuel terapi del 1 og 2

Akupunktur:
● 2013: Fertilitetsakupunktur ved læge Kristine Blak
● 2013: Gynækologisk obstetrisk akupunktur ved Nigel Ching
● 2012: Fertilitetsfremmende akupunktur ved dr. Mao
● 2011: Akupunktur til depression ved læge Elisabeth Lægaard

Pilates:
● 2009-2012: STOTT pilateskurser: Pilates til gravide, Pilates efterfødsel, Pilates til atleter

Bonusinfo

Birgitte bor i Malling med sine to drenge, Storm og Ketil,  på 9 og 12. I sin fritid klatrer hun og står på SUP board. Derudover er hun optaget af mad og gode gåture. Hun er kæreste med Derrick, som tager de flotte fotografier, du ser på hjemmesiden.

Kontakt

 Du kan kontakte Birgitte på telefon 60 24 85 60 eller ved at sende en mail til birgitte@bjorengklinik.dk.

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon