MammaPilates

Efterfødselstræning for mor

Har du født? Og vil du gerne i kontakt med din (nye) krop efter fødslen? MammaPilates er fokuseret og relevant efterfødselstræning for dig, der har et eller flere børn, og som gerne vil træne om aftenen med høj kvalitet i hyggelige omgivelser i Aarhus C.

Specialiseret træning efter fødslen

Efter en graviditet og fødsel er det normalt, at kroppen føles stiv, strakt, svag og overspændt forskellige steder. Måske føler du dig slet ikke godt tilpas i din krop efter fødslen?

På MammaPilates træner vi smidighed, kropsbevidsthed og styrke, så du kan få en stærkere krop og mere afbalanceret krop efter din fødsel.

På MammaPilates får du:

  • Specialiseret træning efter fødslen ved erfaren fysioterapeut
  • Øvelser, der tager hensyn til en svag mavemidtlinje (rectus diastase), som skal stabiliseres og styrkes gennem indirekte øvelser
  • Øvelser der styrker din bækkenbund
  • En stærkere krop med udgangspunkt i en stabil og stærk kropskerne
  • Et hyggeligt træningsfællesskab

Vi arbejder også med din holdning, og du lærer at bruge dig selv mere bæredygtigt i hverdagen, så dit (nye) liv som mor ikke tærer på dig.

Efterfødselstræning ved erfaren fysioterapeut

Din instruktør på MammaPilates er både fysioterapeut og pilatesinstruktør, og hun har stor viden om bækkenbundstræning, adskilte mavemuskler, inkontinens og andre problematikker, som kan relatere sig til graviditet og fødsel.

Hun vil tage udgangspunkt i dine eventuelle udfordringer og tilrettelægge øvelserne, så du får det maksimale ud af din efterfødselstræning, samtidig med at hun har tid til at sikre sig, at du udfører øvelserne korrekt.

Desuden træner vi på et lille hold med maksimum fem elever, hvilket er med til at sikre kvaliteten i din træning.

Har du ikke dyrket pilates før?

MammaPilates er et fortsætterhold, hvilket kræver, at du har dyrket pilates før.

Har du ikke tidligere dyrket pilates, kan du booke en times individuel pilatestræning hos fysioterapeut Mette Schultz, som er instruktør på MammaPilates. Her vil du få en grundig introduktion til pilatesprincipperne, så du er klar til at træne med på holdet.

Du får 50 % rabat på denne time, hvis du tilmelder dig MammaPilates.

Alle ledige hold

MammaPilates

9 mandage
Tidsrum: 19:20- 20:20
Underviser: Mette Schultz
Første gang: 14/08/2023
1.440,00 kr.
5 ledige pladser

MammaPilates

8 mandage
Tidsrum: 19:15 - 20:15
Underviser: Mette Schultz
Første gang: 24/04/2023
1.280,00 kr.
2 ledige pladser

Har du rectus diastase efter din fødsel?

Døjer du med adskilte mavemuskler/rectus diastase efter din graviditet og fødsel, som ikke vil samle sig? 

Et alternativ til MammaPilates er vores specialiserede holdforløb RD-Programmet, hvor vi arbejder specifikt med at genoptræne dine adskilte mavemuskler (rectus diastase) efter fødslen og forebygge smerter i nakke, skulder, lænd og ryggen.

Vi træner på et lille hold med maksimum fem deltagere, hvilket giver instruktøren på holdet god tid til at tilpasse undervisningen efter jeres behov. 

Er du i tvivl om, hvilket hold er det rette for dig, er du velkommen til at kontakte klinikken på telefon 60 24 85 60 eller sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk.

Ofte stillede spørgsmål til efterfødselstræning i BjørengKlinik

Nope. MammaPilates er en times uforstyrret velvære til dig. Dit barn må hygge hjemme, mens der er fuld fokus på velvære til dig. Kom eventuelt i god tid og nyd roen og en kop te i vores bløde sofa, inden træningen starter. Vil du gerne have baby med, skal du melde dig til BarselsPilates i stedet.

Du kan komme med på holdet, når du er klar til at genoptage træning igen efter din fødsel og har mulighed for at komme afsted uden dit barn. De fleste kvinder er normalt fysisk klar til at starte på pilatestræning tre til seks uger efter fødslen. Det er vigtigt, at du ikke føler dig udmattet og at en eventuel bristning er helet. Er du i tvivl, så kontakt os gerne på klinikken, så hjælper vi dig med at finde ud af, om du og din krop er klar.

Ja, du må gerne træne. Din instruktør kan tjekke din mave for rectus diastase. Øvelserne på holdet tager hensyn til adskilte mavemuskler.

Hvis du drømmer om en flad mave efter din fødsel, må du væbne dig med tålmodighed. Det tager op til tre måneder, før din mave bliver flad igen, og for nogle tager det længere tid. Træning kan hjælpe dig til at få din flade mave tilbage, men det er vigtigt, at du træner rigtigt – særligt hvis du har adskilte mavemuskler. 32 % af de kvinder, som har født, har nemlig fortsat en rectus diastase 12 måneder efter deres fødsel.

Knibeøvelser er vigtige i forhold til at træne dine bækkenbundsmuskler og forebygge inkontinens. Som nybagt mor kan du med fordel begynde at lave dine knibeøvelser allerede dagen efter din fødsel. 

Knibeøvelser er vigtige i forhold til at træne dine bækkenbundsmuskler – både før, under og efter din graviditet. Træner du ikke dine bækkenbundsmuskler efter din fødsel, risikerer du at få problemer med at holde på vandet når du eksempelvis hopper, nyser eller løber. 

Er du medlem af sygeforsikring "danmark"?

Som medlem af sygeforsikring “danmark” kan du få tilskud til holdtræning, hvis du har en henvisning til holdtræning fra din læge. Du kan også få tilskud, hvis du har været til konsultation hos en af vores fysioterapeuter, som vurderer, at holdtræning er en del af din genoptræningsplan. 

Du kan se, hvad du kan få i tilskud til holdtræning her.

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.