Fertilitet, behandling

Træning for et Godt Underliv

Træning for et godt underliv er til dig som døjer med menstruationssmerter, underlivssmerter eller som gerne vil gøre kroppen klar til en graviditet. Træningen sigter mod øget blodcirkulation og stræk af muskulaturen i underlivet

Du får

Se alle aktuelle og kommende hold

Pilates, IntroPilates

Godt Underliv maj-juni

6 torsdage
Tidsrum: 16.25-17.25
Underviser: Birgitte Bjøreng
Første gang: 30/05/2024
995,00 kr.
7 ledige pladser
Pilates, IntroPilates

StarterPilates februar-april

10 mandage
Tidsrum: 17.15 - 18.15
Underviser: Birgitte Bjøreng
Første gang: 19/02/2024
1.600,00 kr.
2 ledige pladser

Vil du gerne forberede din krop til en graviditet?

Eller døjer du med underlivssmerter eller menstruationssmerter?

I Pilates arbejder vi med både blide og intensive øvelser, der giver øget blodcirkulation og nervesignal til underlivet. Desuden er der fokus på afspænding og stræk af muskler i og omkring underlivet og bækkenet, hvilket kan mindske smerter i underlivet og også forbedre “arbejdsforholdene” for livmoder, æggestokke og æggeledere.

Øvelserne er til dig der gerne vil:

Pilates er for enhver som har lyst

Dyrk pilates og få en stærkere og gladere krop

Hvad får du ud af Pilates træning?

Øvelserne i Pilates har til formål, både at afspænde og optræne din krop og skabe øget cirkulation. Det giver større bevægelsesfrihed i og omkring din livmoder og de reproduktive organer, så de får de bedste muligheder for tilførsel af nervesignal, ilt, næring og hormoner.

Træningen kan medvirke til at:

 • Afhjælpe spændinger og smerter i underliv, bækken, ryg og lænd
 • Afhjælpe eller lindre stærke menstruationssmerter
 • Øge blodcirkulation og iltning i bækkenet og omkring livmoder og æggestokke
 • Afhjælpe muskelspændinger og smerter i underlivet
 • Fremme livmoderens naturlige bevægelser
 • Øge bevægeligheden og smidigheden af rygsøjlen og dermed forbedre nervesignalerne til bækkenet samt livmoder og æggestokke

Hvem er Pilates relevant for?

Øvelserne til Pilates tager udgangspunkt i Mojzisova-metoden, som er et træningsprogram, der har til formål at forbedre fertiliteten hos kvinder, der er ufrivilligt barnløse.

Mojzisova-metoden er også effektiv i forhold til kvinder, der lider af stærke menstruationssmerter eller underlivssmerter, og holdet er for dig, der:

 • Arbejder på at blive gravid, både naturligt og når du er i medicinsk behandling
 • Er tidligt gravid (1. trimester) og gerne vil understøtte din graviditet
 • Døjer med smerter i dit underliv
 • Lider af kraftige menstruationssmerter
 • Gerne vil i kontakt med dit underliv efter graviditet og fødsel

Vi følger altid Dansk Selskab for Fysioterapis retningslinjer til behandling og træning af underlivet

Pilates for alle, Godt Underliv

Træning for et godt underliv er træning som styrker din fertilitet

Pilates er en træningsform som fremmer din fertilitet med afsæt i Mojzisova-metoden og med elementer fra mindfulness, yin yoga og restorativ yoga. 

Øvelserne til Pilates har til formål at berolige dit nervesystem, afspænde din krop og skabe øget cirkulation og større bevægelsesfrihed i og omkring din livmoder og de reproduktive organer, så de får de bedste muligheder for tilførsel af nervesignal, ilt, næring og hormoner.

Det kan du forvente efter træning i Pilates

En øget følelse af ro og velvære

Roligere og dybere åndedræt

Større bevægelsesfrihed og kropsbevidsthed

En oplevelse af at komme ud af hovedet og ned i kroppen

Eventuelt bedre nattesøvn

Eventuelt færre underlivssmerter og mindre ubehag ved

gynækologiske undersøgelser,

ægudtagning med mere

Fertilitet og Mensturation - Godt Underliv
Motion og fertilitet

Hvad siger forskningen?

Se vores behandlingstilbud til dig, der er ufrivillig barnløs

Massage, Oxotocinmassage, Godt Underliv

Oxytocinmassage

Det er hårdt for kroppen at være i fertilitetsbehandling. Med oxytocinmassage får du blid, afspændende massage

Godt Underliv - fertilitet, fysioterapi

Fertilietsfysioterapi

Med fysioterapi kan vi afhjælpe spændinger, stramhed og nedsat bevægelighed i kroppen, som kan påvirke din evne til at blive gravid.

Akupunktur i Bjøreng Klinik, Godt Underliv

Fertilitetsakupunktur

Specialiseret fertilitetsakupunktur understøtter blandt andet livmoderslimhindens vækst samt æg- og sædkvaliteten og øger antallet af æg.

Menstruationssmerter

Få et godt underliv uden smerter

Menstruationssmerter, også kendt som dysmenoré, er en almindelig tilstand, der påvirker mange kvinder under deres menstruationscyklus. Disse smerter opstår typisk i nedre del af maven og kan variere fra milde til intense. Årsagen til menstruationssmerter er livmoderkontraktioner, der hjælper med at frigive livmoderslimhinden, når der ikke er befrugtning. Nogle kvinder oplever mere alvorlige smerter end andre, og dette kan skyldes forskellige faktorer som hormonelle ubalancer, arvelighed eller endda livsstilsvaner.

Underlivssmerter

Underlivssmerter er et bredere begreb, der kan omfatte smerter i bækkenområdet og organerne i underlivet. Disse smerter kan være akutte eller kroniske og kan have forskellige årsager. Blandt de mest almindelige årsager til underlivssmerter er infektioner i kønsorganerne, som f.eks. urinvejsinfektioner eller seksuelt overførte infektioner. Endometriose og fibromer kan også forårsage underlivssmerter. Det er vigtigt at konsultere en læge, hvis man oplever vedvarende eller alvorlige underlivssmerter for at få en korrekt diagnose og behandling.

Træning mod menstruationssmerter

Træning kan være en effektiv måde at lindre menstruationssmerter på. Fysisk aktivitet frigiver endorfiner, som er kroppens naturlige smertelindrende stoffer. Disse endorfiner kan hjælpe med at reducere smerter og forbedre humøret under menstruationscyklussen. Der er flere typer træning, der kan være gavnlige for at lindre menstruationssmerter, herunder aerob træning som løb eller svømning, yoga og strækøvelser. Disse former for træning kan bidrage til at reducere muskelspændinger og forbedre blodcirkulationen i bækkenområdet, hvilket kan mindske smerterne. Det er dog vigtigt at huske på, at intensiteten af træningen skal tilpasses individuelt, da overdreven træning kan have modsatte effekter.

For mere information om træning og menstruationssmerter, kan du læse mere om menstruation og træning her på siden eller i vores blog. Vi tilbyder specialiseret viden og vejledning om, hvordan træning kan være en del af smertehåndteringen under menstruationscyklussen.

Brunt menstruationsblod

Brunt menstruationsblod refererer til en mørkere nuance af blod, der kan forekomme i begyndelsen eller slutningen af menstruationsperioden. Denne farveændring skyldes normalt oxidationsprocessen, der finder sted, når blodet kommer i kontakt med ilt. Brunt menstruationsblod er normalt og ikke nødvendigvis et tegn på noget alvorligt. Det kan være resultatet af, at blodet tager længere tid om at forlade kroppen og dermed bliver det mørkere. Hvis brunt menstruationsblod ledsages af andre bekymrende symptomer som kraftige smerter eller unormal lugt, er det dog vigtigt at kontakte en læge for at få det undersøgt.

For mere information om brunt menstruationsblod og andre menstruationsrelaterede spørgsmål, kan du finde nyttige ressourcer på Sundhed.dk

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon