Gravidbehandling

En graviditet er ensbetydende med store forandringer i kroppen. Det er naturligt, at kroppen reagerer på den ændrede vægt, de løsere led og den forandrede kropsholdning.

Nogle oplever smerter og ubehag, som i langt de flestes tilfælde er ufarlige, men generne kan fylde så meget, at dagligdagen (og natten) bliver påvirket i en sådan grad, at det påvirker livskvaliteten, din evne til at arbejde, passe dine børn eller til i det hele taget at komme omkring.

Har du gener i forbindelse med din graviditet, kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder fysioterapeutisk behandling til gravide med graviditetsrelaterede gener så som:

 • Bækkensmerter
 • Bækkenløsning/”bækkenskred”
 • Ryg eller nakkesmerter
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Hovedpine
 • Vand i kroppen

Du kan booke tid til gravidbehandling hos vores fysioterapeuter. Du får en individuelt tilrettelagt behandling, hvor vi ser på dine aktuelle problemer. Behandlingen består normalt af fysioterapi, massage, individuelle øvelser og stræk, og vi gennemgår, hvordan du skal bevæge dig i hverdagen for at forebygge smerter – og for at behandle de smerter, du har.

Akupunktur indgår også som en del af gravidbehandlingen, hvis du booker din behandling hos Birgitte Bjøreng.

Hvis du lider af vand i kroppen, anvendes en specialiseret massageteknik, der aktiverer lymfesystemet, så vandet bliver transporteret væk. Birgitte Bjøreng er specialiseret i lymfødembehandling og kombinerer den gerne med akupunktur.

Råd og vejledning i forhold til hvad du selv kan gøre, så hverdagen bliver lettere, ergonomiske tiltag og eventuelt inddragelse af din partner er en del af behandlingen. Behandlingens varighed er individuel, afhængig af problematikkerne, der skal behandles, og vi tilrettelægger forløbet sammen med dig.

Du kan også supplere gravidbehandlingen med gravidmassage eller oxytocinmassage, hvis du har brug for en afslappende velværemassage. Hvor gravidmassagen kan lindre din (måske) ømme krop, fremmer ozytocinmassagen produktionen af hormonet oxytocin. Dette hormon gør dig mere rolig, sænker dit blodtryk og giver en større følelse af velvære og overskud.

Ønsker du at gøre mere for at styrke og stabilisere din krop under graviditeten, kan du melde dig til et af vores specialiserede pilateshold for gravide – GravidPilates og Kærlighed til din gravide krop.

Gode råd

Bækkenet er løsere under en graviditet på grund af alle graviditetshormonerne, der er frigivet. Derfor skal du øge din opmærksomhed på dine bevægelser, så de bliver nærende og opstøttende. Mange kan gå igennem en graviditet smertefrit – og andre kan reducere deres smerter ved at:

 • Stå med lige meget vægt på begge ben – altså uden at hænge på det ene ben
 • Sidde med benene parallelle – altså IKKE med benene krydsede
 • Sove med pude mellem benene
 • Lade andre om at støvsuge (!)
 • Aktivere din bækkenbund og mavemuskler og vende dig om i sengen i ét stykke
 • Bruge et silke- eller glidelagen, som du lægger dobbelt i sengen – så glider du lettere rundt, når du skal vende dig
 • Tage den med ro! Graviditeten er en helt særlig tilstand, som kvindekroppen er bygget til. Men samtidig skal du have respekt for og være opmærksom på, at du ikke fortsætter i samme tempo, som før du blev

Du kan kontakte klinikken på telefon 60 24 85 60, hvis du har spørgsmål til gravidbehandlingen. Du er også velkommen til at sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk.

Gratis BabyTjek

Når du har født, har du mulighed for at booke en tid til et gratis tjek af din baby. Få afklaret om der er låsninger i ryg eller nakke på den lille, eller om der er muskulære spændinger. I kan komme til et gratis babytjek fra din baby er nyfødt hos fysioterapeut Mette Schultz.

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.