Akupunktur

Akupunktur er en naturlig aktivering af din krops selvhelende egenskaber. Akupunktur kan blandt andet bruges i behandling af:

Akupunkturen udføres af fysioterapeut Birgitte Bjøreng, som er uddannet Klassisk Akupunktør hos cand. med. Eckhard Bick og sygeplejerske og RAB-godkendt akupunktør Christina Foldager.

Hvordan virker akupunkturen?

Fysiologisk påvirker akupunktur immunsystemet, frigiver smertelindrende stoffer lokalt – hvor nålen sidder – og centralt i hjernen. Akupunktur øger blodcirkulationen og afspænder muskulaturen. I en behandling vælges akupunkturpunkterne ud fra hvilken personspecifik ubalance, der skal behandles. Nålene aktiverer og afbalancerer kroppens energier.

Akupunktur er en medicinsk tradition med rødder 5.000 år tilbage i det gamle Kina. Akupunktur fokuserer på årsagen til sygdom og smerter – ikke kun symptomerne. En akupunkturbehandling kan også indeholde vejledning i forhold til kost, motion, og stressforebyggelse, samt hvordan følelser kan påvirke fysiske symptomer

Det er centralt at aktivere kroppens egne energier og reserver til at genoprette balance. Det unikke ved akupunktur er, at sygdom og sundhed ikke isoleres til et bestemt kropsområde eller et bestemt organ. Hele organismen – krop og sind – behandles og styrkes.

Således kan sammenhængen imellem for eksempel smerter på ydersiden af knæet og dårlig fordøjelse, eller sammenhængen mellem inkontinens og tyngdefornemmelse i hovedet, forklares og behandles integreret.

Du er velkommen til at ringe til klinikken på telefon 60 24 85 60, hvis du har spørgsmål til behandlingen. Du kan også skrive til os på kontakt@bjorengklinik.dk

Akupunkturbehandling ved akupunktør Christina Foldager

Sådan foregår en konsultation hos mig:

Til din første konsultation taler vi om, hvad du ønsker at få hjælp til og afstemmer forventninger. Jeg stiller en masse spørgsmål for at få et helhedsindtryk af din situation, således at jeg kan give dig den bedst mulige behandling. Jeg vil blandt andet spørge til din søvn, appetit, fordøjelse og smerter, og jeg vil spørge ind til, hvordan du har det. Desuden vil jeg gerne høre om medicin, tidligere operationer og sygdomme. Er du kvinde, skal vi tale om din menstruationscyklus.

I TCM-akupunktur søger man at finde årsagen til lidelsen, således at man kan give en behandling, der kan genoprette balancen, virke sygdomsforebyggende samt øge velværet.

Jeg vil gerne se din tunge, da tungen oftest viser balancen i din krop for det seneste stykke tid. Tungediagnose bruges som regel til at bekræfte en diagnose eller til at forfine en diagnose.

Dernæst vil jeg mærke din puls – ofte også under behandlingen – for at mærke, om din krop reagerer hensigtsmæssigt. Pulsen fortæller, hvordan kroppen har det i nuet.

Behandlingen vil udover nåle ofte involvere behandling med Gua Sha, Cupping, øreakupunktur, TDP infrarød varmelampe og let massage. Alt efter hvad der vil være relevant, og hvad vi aftaler.

Inden du kommer i behandling:

 • Sørg for at du ikke kommer fastende til akupunkturbehandling – ellers kan du blive utilpas efter behandlingen 
 • Sørg for at være velhydreret
 • Vær opmærksom på at undgå at drikke kaffe, spise lakrids eller at indtage andet, som kan farve din tunge
 • Undgå også at børste tunge (hvis du kan lade være) inden behandlingen. Tungen er et vigtigt diagnoseredskab, og du kan forvente, at du selv kommer til at følge med i din tunges tilstand

Efter behandlingen:

 • Sørg for at drikke nok væske og undgå så vidt muligt kolde drikke – kroppen stimuleres af behandlingen til øget udskillelse af affaldsstoffer, hvilket kan medføre gener
 • Planlæg gerne at du kan tage den lidt med ro efter behandlingen

Mulige bivirkninger ved akupunkturbehandling

Der kan være milde bivirkninger ved akupunkturbehandling, hvor de mest almindelige bivirkninger er mindre blødninger og blå mærker. Da din krop stimuleres til øget udskillelse af ophobede affaldsstoffer i kroppen, kan dette hos nogle klienter medføre gener og ubehag i form af:

 • Øget udskillelse sved, urin og afføring
 • Træthed
 • Øget flåd fra næse eller øjne
 • Let hovedpine, kvalme og svimmelhed
 • Opblussen af tidligere symptomer

Jeg kan anbefale at læse mere om mulige bivirkninger ved akupunkturbehandling på Praktiserende akupunktørers hjemmeside:

https://aku-net.dk/for-patienter/om-akupunktur/bivirkninger-og-reaktioner-af-behandling/

Jeg er RAB-registreret akupunktør samt sygeplejerske og har derfor journalføringspligt. Jeg skriver derfor journal ved hver behandling. 

 

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.