Fertilitetsakupunktur

//Fertilitetsakupunktur
Fertilitetsakupunktur2020-01-17T13:30:17+01:00

Afbalancering og optimering af din krops balance:

Både ved ICSI, IVF, inseminationsbehandling, og når man planlægger naturlig graviditet er akupunktur en relevant og effektiv fertilitetsunderstøttende behandling.

Akupunktur hjælper blandt andet til at:

  • opbygge en tyk livmoderslimhinde
  • styrke mandens sæd
  • afstresse kvinden
  • forbedre æggenes kvalitet
  • øge antallet af æg

Hvis I har prøvet at blive gravide i mere end 6 måneder ad naturlig vej anbefaler vi, at I bliver lægeundersøgt før en fertilitetsbehandling med akupunktur igangsættes – der kan være enkelte problematikker som skal afhjælpes kirurgisk eller medicinsk før en graviditet kan lykkes.

BOOK DIN AFTALE HÉR

Akupunkturens effekt på kroppen

Mandens og kvindens dybe energi styrkes, kvindens livmoderenergi balanceres og mandens fertilitet skal evt. styrkes for at opnå høje sædtal. Et fertilitetsbehandlingsforløb er individuelt alt afhængig af kvindens alder og i hvor lang tid man har forsøgt at blive gravid. Det forløber over uger eller måneder, og er afhængig af den grundlæggende ubalance og derfor er hvert enkelt forløb individuelt.

Har du som kvinde typisk kolde fødder og hænder kan det indikere en underskudstilstand som godt kan tage op til 6 måneder at afbalancere. Andre har behov for 1-2 måneders behandling for at være i optimal balance.

Vestligt set forklarer man virkningen af akupunktur ved at akupunkturen nedsætter livmoderens sammentrækninger under og lige efter oplægningen af det befrugtede æg eller i forbindelse med inseminationen, akupunkturen øger blodgennemstrømningen i livmoderslimhinden og behandlingen regulerer hormonproduktionen (dopamin, noradrenalin og serotonin).

Stress

Et fertilitetsbehandlingsforløb er for langt de fleste forbundet med emotionelt stress. Man håber, bliver måske skuffet, håber igen. Akupunktur er med til at dæmpe kroppens stressrespons – sammen med andre stressdæmpende strategier: dialog med nære personer, anerkendelse af at man ikke altid kan styre sine tanker, ikke for mange andre aktiviteter der kan stresse mv.

Kontakt gerne klinikken hvis I ønsker flere oplysninger om behandlingen.

Hvad fortæller klienterne om behandlingen?

Lise, 35 år:

Endelig lykkes det
Efter at min kæreste og jeg have prøvet at blive gravide i tre år og været igennem flere inseminationsforsøg var det tid for os til at gå i gang med IVF-behandling.

Vi var enige om, at nu skulle den have hele armen. Sundheden skulle have et ekstra boost, så vi spiste begge sundere, lavede mere fysisk aktivitet og min kæreste kvittede cigaretterne helt. Samtidig begyndte jeg med akupunkturbehandlinger hos Birgitte. Min tanke var, at jeg ville sætte skub i mit system og rense ud, så jeg gik allerede i gang med behandlingerne samtidig med hormonstimulation. Birgitte viste også min kæreste, hvordan han kunne massere min mave for at øge blodgennemstrømningen til livmoderen. Sørme om det ikke lykkes for os at blive gravide i første forsøg!! :-)

Jeg fortsatte med behandlinger de første tre måneder af graviditeten. Birgitte var en rigtig god støtte gennem forløbet og mine mange tanker og bekymringer. Og akupunkturen fik mig uden tvivl til at stresse af.

Hvad det præcis er, der gjorde, at det endelig lykkes for os, er svært at sige, men Birgitte skal have mine bedste anbefalinger med på vejen. Jeg er nu 40+5 og venter bare på, at vores lille baby kommer til verden.

L.H.:

Efter kun to måneder i fertilitetsbehandling hos Birgitte lykkedes det at blive gravid. Udover akupunkturbehandlingerne var samtalerne og støtten fra Birgitte en enorm hjælp under forløbet. Det kan være psykisk belastende når en graviditet lader vente på sig, og for mig var det en fordel at dele de svære følelser med en anden end mine venner og familie. Birgitte formåede med sin indlevelse, forståelse og behandling at få både min krop og min psyke i balance…og så kom resultatet hurtigt.

E.M. (5 uger før termin):

Vi havde prøvet i fire år at blive gravide og havde været i gang med fertilitetsbehandling i tre år. Vores 6. IVF forsøg blev forsinket af udeblivende menstruationer og lange ventetider på Skejby, så jeg var mildest talt frustreret i løbet af foråret 2013. Jeg besluttede mig for, at nu ville jeg gå ”all in” på alle fronter, så det kommende forsøg forhåbentligt skulle blive det sidste.

Derfor kontaktede jeg Birgitte Bjøreng hos BjørengKlinik, som jeg havde fået anbefalet gennem en veninde. Forud for hormonbehandlingen, i løbet af denne og efter ægudtagning fik jeg to akupunkturbehandlinger om ugen. Desuden begyndte jeg efter ægudtagningen (selvfølgelig i samråd med gynækologerne i Fertilitetsklinikken) at tage 2 mg Estradiol (østrogen) dagligt, idet min slimhinde i livmoderen altid havde været ret tynd (ikke over 6,5 mm). Jeg tænkte at det kunne være et godt supplement til akupunkturen J

Gynækologen på Skejby supplerede den efterfølgende hormonbehandling med et ekstra hormon, der skulle understøtte slimhinden. Jeg fortsatte hos Birgitte to gange om ugen de næste uger indtil blodprøven. Samtidig ophørte jeg helt med at træne, med at tygge mit nikotintyggegummi og med at drikke alkohol. Dagen for blodprøven kom og… HURRA! Den var positiv! Meget endda – det viste sig at begge æg havde sat sig fast! Desværre gik det ene til i løbet at uge 7, men den anden blev siddende og jeg er nu kun halvanden uge fra termin! Jeg er helt sikker på at jeg også kan takke Birgitte for den rolle hun har spillet i forløbet. Min mand, som er læge, er stadig lidt skeptisk omkring det hele, men ikke engang han kan benægte, at den eneste gang vi supplerede fertilitetsbehandlingen med akupunktur blev jeg gravid – og endda med BEGGE æg!

Tusind tak for et super godt forløb!

– E.M. 35 år –

Betina skriver:

Efter at jeg i februar 2012 fik konstateret PCOS, har min kæreste og jeg været igennem 4 inseminationsforsøg samt 1 IVF forsøg inden jeg startede til akupunktur hos Birgitte.

Ved vores første IVF forsøg blev der taget 15 æg ud, men der var ingen æg som kunne bruges til ægoplægning :(

Efter denne oplevelse var vi meget nervøs for, om vores højeste ønske nogensinde skulle komme i opfyldelse…

Jeg var blevet anbefalet Birgitte af en god kollega, som selv havde haft gode resultater efter akupunktur ved Birgitte.

Jeg startede mit behandlingsforløb hos hende og kort efter, kunne jeg mærke en væsentlig forbedring af mine gener ved PCOS og forsatte under hele mit andet IVF forsøg.

Denne gang så forsøget noget anderledes ud. Jeg fik taget 18 æg ud, hvoraf 3 æg var klar til oplægning. Vi fik lagt guldægget op og 2 æg kom i fryseren.

Jeg er nu 13 uger henne og venter enæggede tvillinger til december :D

Jeg er slet ikke i tvivl om, at behandlingerne hos Birgitte har gjort en væsentlig forskel og jeg er hende evig taknemmelig !

Jeg giver hende derfor mine varmeste anbefalinger!

– Betina 34 år

Jesper og Louise:

Vi er et par på 29 år som besluttede os for at starte hos Bjørgeng Klinik grundet ufrivillig barnløshed.

Efter 1 års naturligt forsøg på at blive gravide blev vi henvist til en fertilitetsklinik for udredning. Her fik vi desværre konstateret svært nedsat sædkvalitet hos Jesper, og vi vidste derfra at det ville blive meget svært.

Efter 2 mislykkedes IUI-H valgte vi at gå videre til ICSI. Desværre endte det med yderligere to mislykkedes forsøg grundet fragmenter på æggene. Disse ville derfor ikke kunne benyttes, eller kunne lægges tilbage, trods befrugtning.

Efter 4 mislykkedes forsøg i alt søgte vi alternativ hjælp hos Bjørgeng Klinik. Vi startede begge til akupunktur efter et planlagt fertilitetsskema som blev udarbejdet sammen med hver vores behandler på klinikken.

Kort tid efter var det tid til endnu et ICSI-forsøg på fertilitetsklinikken. Denne gang var der friske og befrugtede æg til oplægning. 14 dage senere blev vi ringet op af fertilitetsklinikken – vi var endelig gravide. Yes!

Vi har været utrolig glade for at gå hos Bjørgeng Klinik, og er hvér dag meget taknemmelige for, at de kunne hjælpe os. Når barn nr. 2 ønskes vil vi helt sikkert gøre brug af akupunktur fra start, da dette med sikkerhed har forbedret vores chancer for graviditet. For os handlede det også lige så meget om at vide, at vi gjorde vores yderste for at befrugtningen ville finde sted, og vi synes bestemt, at vores behandlere var med til at give os troen på at det nok skulle lykkedes samt opbakningen til at kæmpe videre. Ikke mindst vil vi være evigt taknemmelige for den præcise behandling, som vi hver fik ugentligt, som synligt gjorde en forskel hos os ved resultatet af ÆU.

Tak for god behandling, god opbakning og hjælpen med vores kommende lille ny.

Trine, 35 år:

Min kæreste og jeg havde forsøgt at blive forældre i næsten et år uden

held. Jeg fandt Birgittes klinik på nettet, og besluttede mig for at
prøve akupunkturen som et hjælpemiddel til at blive gravid. Birgitte
viste fra starten stor forståelse og indsigt i de behov min krop havde
for at fungere optimalt på den fertile måde, og knap to måneder efter
min første behandling, stod jeg med en positiv graviditetstest i hånden!
Selvom min kæreste og jeg dog stadig må tage den største del af æren, er
jeg ikke i tvivl om, at akupunkturen har haft afgørende betydning.”

Ghita, 30 år:

I forbindelse med at vi i vores forsøg på at blive gravide har måttet få hjælp via

fertilitetsbehandling på Skejby Sygehus, forløbet startede i juni 2010.
Vi havde gennem bekendte hørt  at andre havde opnået gode resultater med
akupunkturbehandlinger i forbindelse med forsøg på at blive gravid. Derfor
kontaktede jeg Birgitte dagen efter jeg havde fået taget æg ud (august 2010), og fik
en tid til  første behandling 3 dage efter jeg havde fået lagt æg op. Jeg gik så
gennem en periode hos Birgitte 2 gange om ugen, indtil en blodprøve kunne bekræfte
at jeg var gravid. Derefter fortsatte behandlingen 1 gang om ugen indtil jeg var i
uge 13.
Behandlingerne har også hjulpet mig og mindsket kvalmen og andre gener gennem de første 12 uger af graviditeten, og jeg er meget tilfreds med Birgittes hjælp og er
super lykkelig for at det lykkes os at blive gravide i første forsøg og ser frem til
at blive forældre i maj 2011.”

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Du kan læse mere om Bjørengklinik datapolitik Her

Luk

Go Down