Fertilitet

Fertilitet og akupunktur og akupunkturbehandling

Behandling til fertilitet og sundhed

Ved ufrivillig barnløshed understøtter behandling kroppens egen evne til at styrke fertilitet

Få et gratis fertilitetstjek i BjørengKlinik

Behandlinger til fertilitet

Se alle ydelser og hold

Herunder ser du vores behandlinger til bedre fertilitet

Fertilitetsklient om sit forløb i BjørengKlinik

C, 40 år, venter sit første barn

Der er mange følelser indblandet, både før og når man er i gang med fertilitetsbehandling. Også efterfølgende, især som jeg der har oplevet ufrivillige aborter. Det kan næsten være den værste tid, synes jeg. Da man går og håber, men vil samtidig ikke sætte forhåbningerne for højt, så man endnu engang bliver skuffet og ked af det. I den tid kan man godt have brug for at der er nogen der hjælper én med at komme væk fra alle tankerne og ned i kroppen.

Jeg fik i mit forløb ved BjørengKlinik meget stor hjælp til at komme ned i kroppen i stedet for at være oppe i hovedet.

Jeg havde tre forskellige oplevelser med mine ivf forløb, og jeg var heldig at tredje gang lykkedes det at stå med en positiv graviditetstest. Men omgangene før gav mig en følelse af, hvorvidt det nogensinde ville lykkedes. Jeg er klar over at andre har gået endnu længere, og prøvet flere gange. Men når man selv står i det, så er ens egen tvivl rigtig stor. Dette skyldes måske også det pres jeg lagde over på mig selv, og hvordan jeg også følte min alder pressede mig. Ens drøm om et barn, kan virke urealistisk, og man kan få den misundelse tanke `hvorfor lykkes det for jer og ikke os`. At være i fertilitetsbehandling kan fylde meget og kræver planlægning ift. medicin, så det kræver en vis ønsketænkning, at det skal sku lykkes. Så når det ikke lykkes, må man gerne råbe af verden.

Før vi startede i fertilitetsbehandling, undersøgte jeg hvad man selv kunne gøre for at optimere ens vilkår. Men var gået lidt i stå, da jeg syntes, at jeg havde været igennem en livsstilsændring på flere barometre, som havde været en omvæltning af mit liv.
En dag havde jeg tilfældigvis en samtale med én, som havde kendskab til klinikken.  Vedkommende fortalte om hvad de arbejdede med og fortalte om denne her imødekommende person, som hun vidste arbejdede dernede. Det vakte naturligvis min nysgerrighed og jeg besluttede at give det en chance.

Jeg har ikke været helt åben overfor min omverden, at vi har gået igennem fertilitetsbehandling. Der har været få tætte personer, der har været med på sidelinjen. Det har gjort at det har været en ensom proces, fordi der har været elementer vi har holdt privat. Men dette har været et aktivt valg, ud fra hvad jeg syntes jeg kunne håndtere følelsesmæssigt. Det kan være grænseoverskridende at gå ind i en samtale, hvor det er én selv der skal udlevere private oplysninger om sig selv og ens situation.

Jeg havde en aftale og træder ind i klinikken, som allerede fra entreen emmer af liv. Der er et venteværelse lige indenfor døren, hvor der sidder mødre med deres nyfødte. Op ad trappen hænger der fotos af de behandlere der er i huset og man kan høre at der er et hold i gang et sted. Sætter mig ind i endnu et venteværelse, hvor øjnene fokuserer på de mange indtryk, der er fra plakater, bøger, og kunsten på væggen. Jeg sidder en smule nervøs men samtidig spændt, hvori der dukker en smilende og imødekommende kvinde frem, som inviterer mig ind i et af de mindre rum. Samtalen starter med, at jeg fortæller min historie, og sideløbende får at vide hvad der kan gøres, og hvilke indvirkninger de forskellige ting kan have.
Det var en god måde at modtage ny viden på, og jeg kunne forholde mig til hvad jeg ellers allerede havde prøvet. Inden jeg gik ud ad døren, havde hun haft fat i mig, trykket lidt rundt på mig, og jeg havde fået nogle fysiske øvelser, som jeg kunne starte op med derhjemme.

Jeg har fået et fertilitetstjek samt fået akupunktur, laserterapi, fysioterapi og oxytocinmassage, i det forløb jeg har haft.

Alt afhængig af hvordan mit ivf forløb har udviklet sig, har vi haft løbende kontakt sådan at mine behandlinger kunne understøtte min nuværende situation bedst muligt. Jeg har samtidig haft fysiske øvelser, jeg skulle gøre derhjemme. Hvor jeg selv løbende har kunne mærke en positiv forskel, og det har gjort at jeg har haft en følelse af en lille smule kontrol over situationen.

Det har været dejligt at komme uge efter uge nede i klinikken hvor jeg har lagt min store drøm i deres hænder, og det har været som at have sit eget lille heppekor, da man tydeligt kan mærke at de også gerne vil have at det lykkedes for én.

Jeg har oplevet en stor grad af ærlighed, imødekommenhed, stor viden, og mange kompetencer indenfor fertilitet og kvindeliv. Jeg vil derfor gerne give BjørengKlinik de varmeste anbefalinger.

 

Læs mindre Læs mere

Få et gratis fertilitetstjek i BjørengKlinik

Få specialiseret behandling og træning til fertilitet hos Bjøreng Klinik

I Bjørengklinik er vi specialiseret inden for sundheds- og fertilitetsfremmende behandling. Vi gør os umage med at arbejde helhedsorienteret, så du kan få den optimale behandling og støtte under hele dit fertilitetsforløb.

Du kan få behandling, som understøtter din og din partners reproduktive sundhed – både når I ønsker at arbejde på at blive gravide naturligt, og når I er i medicinsk fertilitetsbehandling.

Vi arbejder med respekt for og indsigt i, at barnløshed og behandling heraf påvirker dig og din partner emotionelt.

Pilates, IntroPilates

StarterPilates februar-april

10 mandage
Tidsrum: 17.15 - 18.15
Underviser: Birgitte Bjøreng
Første gang: 19/02/2024
1.600,00 kr.
2 ledige pladser

Fertilitetsklient om sit forløb i BjørengKlinik

Min kæreste og jeg havde forsøgt at blive gravide i lidt over ét år inden vi søgte fertilitetsbehandling i det offentlige. Første IVF forsøg gav 3 æg hvoraf ét blev befrugtet men desværre ikke blev til en blivende graviditet. Vi skiftede fra kort til lang protokol forud for det næste forsøg, da jeg har en lav ægreserve og man derfor gerne ville have så mange æg ud som muligt. Andet IVF forsøg gav 12 æg hvoraf ét blev befrugtet og blev til det barn jeg har i maven i dag. Det lykkedes os at få en blivende graviditet efter 4 måneder i fertilitetsbehandling. 
 
Jeg valgte at kigge efter fysioterapi behandling efter vores første IVF forsøg. Jeg har i al den tid jeg kan huske døjet med en dårlig ryg og lænd som, kva mit arbejde som vuggestuepædagog, ikke bliver bedre. I perioden efter vores første forsøg oplevede jeg nye smerter i balder og lyske. Jeg blev især bekymret for smerterne omkring min lyske, da jeg følte at det spændte for meget og frygtede at dette kun blev værre, især hvis jeg blev gravid en dag. Jeg søgte derfor efter hjælp og behandling men ønskede derudover at gå ved en, som også vidste noget om fertilitet og hvad der kan gavne kroppen, når man ønsker at blive gravid. Derfor valgte jeg Bjøreng Klinik. 
 
Jeg har gået fast ved Birgitte over de sidste 6 måneder, nogle perioder hver uge og andre perioder med lidt længere tid imellem. Jeg har fået både manuel behandling, massage og akupunktur. Jeg har altid følt mig meget velkommen og set af Birgitte, hun har taget mine udfordringer alvorligt og hjulpet min krop igennem hele vejen fra fertilitetsbehandling til nu at være gravid. Der har været plads og rum til de nye udfordringer som min krop bød mig og hvad der fyldte hos mig.
 
I starten fik jeg et dagligt øvelsesprogram som har strukket min krop ud og styrket den, især min lænd, balder og lyske. Jeg er blevet mere opmærksom på min vejrtrækning og betydningen af denne. Jeg kan tydeligt mærke at hvis der går nogle dage imellem at jeg laver øvelserne, så begynder min krop at brokke sig. Den manuelle behandling samt massage jeg har fået har givet en mærkbar afslapning af mine ellers opspændte led.
Jeg går stadig til både behandlinger og massage, og derudover går jeg på ét af gravidpilates holdene for at træne og styrke mit bækken og gøre min krop så robust som muligt, til den stigende tyngde der kommer over de næste måneder. Jeg har fået et kendskab til min krop som gør, at jeg ved hvad der skal til og hvad jeg skal være opmærksom på, når smerterne begynder at komme. 
Læs mindre Læs mere

Fertilitetsklient om sit forløb i BjørengKlinik

Fertilitetsbehandling i et år og kampen mod endometriose:
 
Jeg vidste fra starten af da min mand og jeg startede i fertilitetsbehandling, at det kunne blive meget svært at blive gravid, da jeg både havde alder og svær grad af endometriose imod mig. Da vi havde været i gennem to forsøg på fertilitetsklinikken kontaktede jeg derfor klinik Bjøreng, da jeg gerne ville give min krop de bedste betingelser for at kunne blive gravid. 
 
Min veninde der er kiropraktor havde en kunde der talte godt om Birgitte og klinik Bjøreng, så derfor faldt valget på Klinik Bjøreng. 
 
Jeg havde en god opstarts snak med Birgitte og følte, at jeg var i gode hænder. Her blev der lagt en plan for hvordan min fertilitet kunne understøttes bedst muligt ved den rette træning, hvor fokus var på at øge blodgennemstrømningen i underlivet. Herudover fik jeg jeg akupunktur for at booste min fertilitet og efter ægoplægning i kombination med oxytocin massage for at give min krop de absolut bedste betingelser for at holde på ægget. Jeg tror selv på at dette har gjort en stor forskel, og har været medvirkende til at det lykkedes at blive gravid. 
 
Efter et år lykkedes det at blive gravid, og efterfølgende har jeg gået til gravid pilates ved Birgitte som har hjulpet rigtig godt til at holde min krop i bedst mulig form frem til fødslen. Jeg er nu i uge 31, og regner med at komme retur når jeg har født til efterfødselstræning. 
 
På klinik Bjøreng mødte jeg erfaring, forståelse, knowhow og kompetencer som hjalp mig i gennem et svært og anstrengende fertilitetsbehandlings forløb, og der er god hjælp af hente undervejs såvel som efterfølgende. Jeg har udover den gode støtte fra Birgitte været rigtig glad for at gå på henholdvis yoga og pilates hold med ligesindede, hvor jeg kunne finde støtte og sammenhold med andre piger i samme situation som mig. Jeg kan kun give Birgitte og klinik Bjøreng mine varmeste anbefalinger. 
 
Cecilia, 39 år, Århus, januar 2024
Læs mindre Læs mere

Hvorfor kan jeg ikke blive gravid?

Der kan være mange årsager til, at du kan have svært ved at blive gravid.

Nogle af de mest almindelige årsager til barnløshed hos kvinder inkluderer ægløsningsproblemer, problemer med æggelederne, hormonelle ubalancer og aldersrelaterede faktorer.

Hos mænd kan årsagerne til barnløshed inkludere nedsat sædkvalitet, problemer med sædproduktionen og problemer med erektion eller ejakulation.

Derudover kan der være en række andre faktorer, der kan bidrage til barnløshed såsom genetiske faktorer, vægt, rygning, stofbrug og stress.

Behandlingsforløb til fertilitet

Der er rigtig mange faktorer, der kan spille ind på fertiliteten. Livmoderens sundhedstilstand, cyklus, arvæv, muskelspændinger, nedsat sædkvalitet, smerter i lænd/bækken hos kvinden og/eller hos manden, sygdom, tidligere sygdom og infektioner, er blot nogle af de faktorer, der kan påvirke fertiliteten.

Når vi har en idé om årsagen til din nedsatte fertilitet, kan vi sammen lave en målrettet behandlingsplan, som også vil være tilpasset et eventuelt medicinsk behandlingsforløb.

I et behandlingsforløb indgår typisk forskellige terapiformer, som vil være individuelt tilpasset. Det kan være laserterapi, øvelsesterapi, manuel behandling, akupunktur, arvævsbehandling og massage.

 

Faktorer som spiller ind på fertilitet...

Læs om faktorer der påvirker fertilitet og behandling herfor

Arvæv

Arvæv fra infektioner (eksempelvis blærebetændelser, nyrebækkenbetændelser og endometriose) har meget ofte betydning for din fertilitet. Arvæv kan give smerter – også flere år efter, det er opstået – og i andre kropsområder end der, hvor arvævet er.

Vi behandler dit arvæv med manuel terapi og laserterapi, og vi instruerer dig i selvbehandling og øvelsesterapi.

Livmoderens placering

Din livmoders placering kan have betydning for din evne til at blive gravid. Du kan også opleve symptomer med oppustethed, meget mørke blødninger i starten af menstruationen og fordøjelsesproblemer, hvis livmoderens placering enten er foroverbøjet eller bagoverbøjet.

Vi behandler din livmoders placering med specifikke øvelser og manuel terapi.

Flow i dit bækken

Vores stillesiddende livsstil har betydning for den diffusion af ilt, næringsstoffer og affaldsstoffer, der skal være i vævet, for at det er sundt og velfungerende. Vi gennemgår, hvorfor det er vigtigt for dig at bevæge dig, vi behandler de spændinger, du måtte have i inderlår, ryg, hoftebøjer og bækkenbund, og vi supplerer behandlingen med laserterapi.

PCO – Polycystisk ovariesyndrom

Ved PCOS er der mange ægblærer (cyster) i æggestokkene og ændring i kønshormonerne. Ægblærerne er standset i deres udvikling, før de er blevet til en ægløsning.

PCOS medfører ofte manglende eller sparsomme menstruationer og kan gøre det vanskeligt at opnå graviditet. Den vigtigste behandling er vægttab og motion. Vi tilbyder supplerende laserterapi for at fremme æggenes modning frem mod en naturlig ægløsning. Har du PCOS, kan vi blandt andet hjælpe dig med at forstå, hvad din PCOS betyder for dig og din fertilitet, og hvilke faktorer du selv kan skrue på for at forbedre dine graviditetschancer. 

Vi kan også tilbyde dig akupunktur for at regulere din cyklus.

Endometriose

4 – 7 % af alle kvinder lider af endometriose, som er en kronisk sygdom. Ufrivillig barnløshed er en af de mest almindelige symptomer på endometriose. Faktisk lider op til 50 % af kvinder med endometriose af ufrivillig barnløshed. Årsagen til dette kender man ikke, men det kan skyldes, at miljøet i bækkenet ikke er gunstigt for en graviditet. Desuden kan arvæv som følge af endometriose medføre sammenvoksninger i eller omkring æggelederne (sundhed.dk).

Har du endometriose, kan vi hjælpe dig med smertelindring, inflammationsnedsættelse, arvævsbehandling, fordøjelsesvejledning med mere. 

De fleste med endometriose oplever smerter ved menstruation og samleje og kan have vanskeligt ved at blive gravide.

Behandling med laserterapi kan nedsætte den inflammatoriske tilstand og kan for mange give effektiv smertelindring og forbedre muligheden for graviditet.

Ægkvalitet

Ægkvaliteten nedsættes, når vi bliver ældre. Vi anvender laserterapi for at forøge energien i æggene, så de i den sidste fase af deres udvikling er af bedre kvalitet.

Har du fået konstateret nedsat ægkvalitet? Din ægkvalitet aftager naturligt med alderen men hos nogle kvinder aftager ægkvaliteten tidligere. 

Der er flere ting, du kan gøre, som kan forbedre forholdene i din livmoder og slimhinde, så et fint lille udvalgt æg får bedre betingelser for at sætte sig fast. 

Sædkvalitet

Der kan være mange forskellige årsager til nedsat sædkvalitet. Skrøbeligt DNA i sædcellerne (DNA fagmentering), blokering af sædlederen, livsstil, stress, arvæv efter operationer i nedre maveregion med mere.

Vi kan anvende (eller instruere dig i selv at bruge) laser til at forøge energien i dine sædceller, og/eller øge produktionen af sædvæsken. Du vil kunne blive instrueret i bestemte træningsøvelser, som øger blodcirkulationen i dit bækken og dine reproduktive organer.

Behandling vil være tilpasset lige præcis din situation.

Det tager en sædcelle ca. tre måneder at færdigmodnes. Du kan derfor forbedre DNA´et i dine sædceller ved at leve efter en række anbefalinger i blot tre måneder. 

Stress

Stresshormoner kan nedsætte fertiliteten for både mænd og kvinder. Alene det at være i fertilitetsbehandling kan være voldsomt stressende for mange.

Som stressreducerende behandling tilbyder vi oxytocinmassage, som er en blid massageform, der øger frigivelsen af hormonet oxytocin og sænker niveauet af stresshormoner. Derudover anbefaler vi kvinder at deltage på vores hold Godt Underliv, da samværet med andre kvinder i samme situation i sig selv er en effektiv lindring mod fertilitetsstress.

Alder

I takt med at alderen stiger, falder fertiliteten. Fra du er 35 år, falder fertiliteten markant. Er du bekymret for, at du ikke længere kan blive gravid?

Birgitte Bjøreng kan rådgive dig omkring hvilke tiltag, du kan lave for at forbedre dine graviditetschancer og vejlede i relevant supplerende udredning eller behandling. Send en mail til birgitte@bjorengklinik.dk.

Akupunktur

Hos os kan du få specialiseret akupunkturbehandling – enten som selvstændig terapiform eller som understøttende terapi i forbindelse med den manuelle behandling. Akupunktur hjælper blandt andet til at afbalancere og optimere din krops balance, når du er i fertilitetsbehandling. Læs mere her.

Hvis du har spørgsmål til behandlingen, er du velkommen til at kontakte klinikken på telefon 60 24 85 60 og tale med en af vores terapeuter for at få afklaret, om vi kan hjælpe dig med dine fertilitetsudfordringer. Du kan også sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk med dine spørgsmål.

De hyppigste årsager til barnløshed hos mænd

Blandt par med et kendt fertilitetsproblem skyldes barnløsheden for en tredjedel af disse par forhold hos manden. For mænd, der har vanskeligt ved at gøre deres partner gravid, er den hyppigste årsag til barnløshed nedsat sædkvalitet.

Nedsat sædkvalitet

Nedsat sædkvalitet kan være medfødt, men ydre faktorer som miljø og livsstil kan også påvirke sædkvaliteten negativt. Eksempelvis er flere miljømæssige kemikalier mistænkt for at være en risikofaktor i forhold til sædkvaliteten. 

I forhold til livsstil gælder det blandt andet overvægt, rygning, alkohol, stoffer og store mængder koffein. 

Heldigvis dannes der hele tiden nye sædceller. Det tager en sædcelle ca. tre måneder at færdigmodnes.

Du kan derfor forbedre DNA´et i dine sædceller ved at leve efter en række anbefalinger i blot tre måneder. Det kan eksempelvis være anbefalinger i forhold til vægt og kost.

De hyppigste årsager til barnløshed hos kvinder

Blandt de par, der er ufrivilligt barnløse og har et kendt fertilitetsproblem, skyldes barnløsheden for en tredjedel af disse par forhold hos kvinden. For kvinder, der har svært ved at blive gravide, er de hyppigste årsager til barnløshed:

 • Problemer med æggelederne: Eksempelvis som følge af tidligere underlivsbetændelser som klamydia eller blærebetændelse
 • Ægløsningsproblemer: Eksempelvis som følge af PCO og PCOS
 • Sygdomme i underlivet: Som eksempelvis endometriose
 • Alder: I takt med at alderen stiger, falder ægkvaliteten, hvorfor det kan være sværere at blive gravid

Har du et kendt fertilitetsproblem, er du velkommen til at kontakte klinikken ved at sende en mail til birgitte@bjorengklinik.dk, hvis du ønsker at vide mere om, hvilke former for fertilitetsunderstøttende behandling, vi kan tilbyde dig.

Hvad er sekundær infertilitet?

Ved infertilitet skelnes der mellem primær og sekundær infertiltiet. Det kaldes primær infertilitet, når kvinden ikke har været gravid før, og sekundær infertilitet, når kvinden tidligere har været gravid.

Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen var ca. 7 – 8% af alle henvendelser til de offentlige fertilitetsklinikker i Danmark i 2019 relateret til sekundær infertilitet. 

Årsagerne til sekundær infertilitet er de samme som ved primær infertilitet.

Nogle af de hyppigste årsager er:

 • Skader eller abnormiteter i kvindens reproduktive organer, som kan resultere i blokeringer eller hindre for ægløsning eller befrugtning. Skaderne kan være opstået i forbindelse med første graviditet eller fødsel 
 • Tidligere kejsersnit
 • Lidelser i mandens reproduktive organer, såsom nedsat sædkvalitet eller lav sædcelle-produktion.
 • Endokrine lidelser, såsom polycystisk ovariesyndrom (PCOS) eller hypothyroidisme, som kan påvirke ægløsningen
 • Sygdomme i underlivet
 • Alder: Kvinder, der venter med at få børn, kan have sværere ved at blive gravide på grund af faldende ægkvalitet
 • Livsstilsfaktorer, såsom rygning, alkoholmisbrug, overvægt eller mangel på motion, kan have negativ indvirkning på reproduktionssystemet

Uforklarligt barnløs

Fertilitet og fysioterapi

For 10 % af de par, der er ufrivilligt barnløse, kan man ikke finde en årsag til barnløsheden, efter parret er blevet udredt og undersøgt. Måske er du/I havnet i den kasse?

Selvom der ikke er en oplagt medicinsk forklaring på, at du/I ikke har fået et barn, er der en årsag – den er bare ikke fundet endnu. Og det er desværre ikke sikkert, den findes. 

Er du og din partner uforklarligt barnløse, tilbyder vi følgende former for rådgivning og behandling:

Fertilitetsfysioterapi

Vores fysioterapeuter kan hjælpe med at afdække, om der er blokeringer i form af muskelspændinger, låsninger eller arvæv, som forringer forholdene for dine reproduktive organer.

Akupunktur

Med akupunktur kan vi afbalancere og optimere din krops balance, når du er i fertilitetsbehandling.  

Motion og fertilitet

Det kan være utroligt svært at blive klog på anbefalingerne i forhold til motion og fertilitet. Der findes både studier, der peger på, at motion er fremmende for din fertilitet og for en sund graviditet.

Andre studier viser en sammenhæng mellem bestemte former for motion og nedsat fertilitet.

Motion er sundt

Der er dog ingen tvivl om, at motion er sundt. Det øger vores energi, vores følelse af velvære, mindsker smerter og ubehag i kroppen, øger blodcirkulation og iltning i kroppen og styrker vores immunforsvar. Vælger man at skære ned på fysisk aktivitet – måske fordi man er bekymret for, at det påvirker fertiliteten negativt – skal man være opmærksom på, at ophør af vanlig motion ikke er omkostningsfrit. Ændringen vil formentligt kunne mærkes. 

Ved ophør af fysisk aktivitet er det almindeligt at opleve nedsat energi og nedsat overskud. Det er også almindeligt at opleve øget smerter/ømhed i kroppen, negativ påvirkning af humøret og dårligere søvn.

Måske oplever du at få forskellige råd fra forskellige fagfolk?

Spørg altid ind til begrundelsen for det råd, du får, så det giver mening for dig. Hvis du eksempelvis er blevet frarådet løbetræning, er det så et råd, der baserer sig på, at din krop og din cyklus reagerer på en bestemt måde som følge af den motion, du laver? Sørg også for at få vejledning i, hvad du kan gøre i stedet, hvis du for eksempel er blevet frarådet at fortsætte med løbetræning i forbindelse med dit fertilitetsforløb. 

Overordnet handler det om

 • At motionsanbefalinger altid bør være individuelle. Hvordan reagere din krop og din cyklus eksempelvis på motion? 
 • Forskningsresultater siger ikke noget om dig, men de kan sige noget om tendenser eller sandsynligheder for bestemte sammenhænge. Og det er altid værd at have med i sine overvejelser 

Da der fortsat mangler mere forskning, der omhandler motion og fertilitet, anbefaler vi, at du rådfører dig med din fertilitetsklinik eller med os, hvis du er i tvivl om hvilke motionsanbefalinger, som vil være mest fordrende for dine graviditetschancer.

Motion og IVF-behandling

Tidligere har anbefalingen generelt været ro og sengeleje efter ægoplægning. I dag ved man, at dette ikke er optimalt. 

En stor videnskabelig undersøgelse fra 2014 har vist, at inaktivitet efter ægoplægning faktisk nedsætter graviditetschancen. Formentlig fordi livmoder og embryo ved inaktivitet ikke får det optimale ilt- og næringstilbud. 

Generelt er anbefalingen, at man skal fortsætte sit normale aktivitetsniveau. Undgå dog hård fysisk træning og kontaktsport. 

Det er vigtigt, at du altid rådfører dig med din fertilitetslæge, i forhold til om der er specifikke anbefalinger for dig. 

Kilde “Bed rest following embryo transfer might negatively affect the outcome of IVF/ICSI: A systematic review and meta-analysis”: TANDONLINE

Tilskud til holdtræning

Hvis du har henvisning til holdtræning fra egen læge, kan du få tilskud fra “danmark”.

Har du spørgsmål til Fertilitetsbehandling er du velkommen til at kontakte klinikken på telefon 60 24 85 60 eller sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk.

Yoga og fertilitet, hvad siger forskningen?

Et studie fra 2016, hvor 79 deltagere i fertilitetsbehandling valgte, om de ville deltage i et 6 ugers yoga-forløb eller blot modtage den medicinske fertilitetsbehandling, viste, at gruppen, som modtog det 6 ugers yogaforløb, fik signifikant lavere angstniveau og angstsymptomer efter de 6 uger med det det strukturerede yogaforløb. 

Studiet peger på, at nedbringelse af stress og angst formentligt også kan nedsætte frafald under den medicinske fertilitetsbehandling – og dermed indirekte påvirke graviditetschancen positivt.

Kilde:

“Impact of a Structured Yoga Program on Anxiety in Infertility Patients: A Feasibility Study”: LONGDOM

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon