Min fertilitetsberetning

Vi var i efteråret 2019 kommet til et tidspunkt i vores liv, hvor vi begyndte at snakke om en familieforøgelse. Vi tog det som den største selvfølge, at vi kunne blive gravide, fordi vi ikke tidligere har kendt nogen, som har haft problemer med at få børn. Derfor var det også lidt af en proces for os, at den positive graviditetstest lod vente på sig.

Vi var afslappede i starten i troen om, at det hurtigt kom, men efter de første måneder med en negativ graviditetstest, begyndte vi at teste for det præcise tidspunkt for ægløsning. Min ægløsning var regelmæssig, hvorfor vi åndede lettet op, for så langt så godt. Efter ca. seks måneder med fortsat negative test, fik vi min mands sædkvalitet testet på en privatklinik. Testen var, som den skulle være, og vi fandt derfor heller ikke her årsagen til, hvorfor vi endnu ikke havde stået med en positiv graviditetstest i hænderne.

Da vi havde forsøgt at blive gravide i ca. 7 måneder, blev vi ramt af følelsen af magtesløshed, og vi begyndte derfor at arbejde på alt det, vi selv kunne gøre. Derfor begyndte vi at intensivere vores træning, spise efter graviditetskostrådene og vi lagde begge alkohol på hylden, selvom det hidtil ikke havde været uden for normalen.

Derudover begyndte jeg at gå til fertilitetsbehandling og akupunktur hos BjørengKlinik i håb om, at de kunne hjælpe med at fremskynde processen. Jeg var til min første behandling hos Birgitte i april 2020, hvor jeg fortalte hende om vores ønske om et barn, men at det desværre endnu ikke var lykkedes os. Herefter gik Birgitte min krop igennem i forhold til låsninger, skævheder og generelle årsager, der kunne forlænge vores ønske om den positive graviditetstest. Birgitte fandt hurtigt ud af, at mit bækken, min lænd og mine øvre ballepartier var spændte og fastlåste, hvilket kan være med til at hindre blodgennemstrømningen i mit bækken og dermed funktionsniveauet af min livmoder.

Jeg kom hos Birgitte cirka hver 14. dag til en kombination af afspændende behandling og efterfølgende fertilitetsakupunktur. Jeg mærkede hurtigt en effekt i min krop, og jeg følte mig mere fri i mine bevægelser og havde færre smerter. Desuden ændrede min menstruation sig. Jeg har altid haft svære gener i forbindelse med min menstruation i form af både mave- og lændesmerter. Derudover har jeg siden gymnasiet haft problemer med mit bækken, hvor smerterne kunne stråle ned i mine ben. Jeg har flere gange besøgt både min egen læge og en gynækolog i håb om, at de kunne finde årsagen til mine smerter, men jeg kom altid retur med et smertestillende medicinsk præparat og uden en uddybende forklaring på, hvorfor jeg havde ondt. Derfor var det en forløsning for mig endelig at finde ud af, at det ikke er normalt at have ondt i forbindelse med menstruation og at få at vide, at det ”bare” er spændthed og låsninger i mine muskler og væv, som er årsagen til smerterne. Derudover fandt jeg ud af – via mine behandlinger hos BjørengKlinik – at sådanne spændinger kan besværliggøre og om ikke andet udsætte vores ønske om et barn.

Ud over afspændings- og akupunkturbehandling blev jeg også opfordret til at melde mig til et af deres fertilitetsforløb. Jeg meldte mig til et hold med opstart i juni med de sødeste medkursister, hvor vi henover 7 uger gennemgik forskellige temaer som kost, ergonomi, fysiologi med mere. Derudover blev vi introduceret til Mojzisova-øvelser, som anses som graviditetsfremmende, hvor der er fokus på kredsløbsfremmende og led-mobiliserende øvelser i bækken- og rygregionen.

Jeg fortsat mine individuelle behandlingsseancer hos Birgitte både undervejs og efterfølgende, og jeg arbejdede fortsat på at gøre det derhjemme, jeg selv kunne, via daglige Mojzisova øvelser og fokus på kost og træning. Tidsmæssigt er vi nu i august, og vi har dermed gået i 10 måneder uden at kunne få to streger på en graviditetstest. Vi havde følelsen af, at vi gjorde alt det, vi selv kunne, og vi valgte derfor også at kontakte egen læge med henblik på afklaring om videre forløb, da vi efterhånden var ved at forene os med tanken om, at vi måske skulle have hjælp til at blive gravide.

Vi fik en henvisning til en fertilitetsklinik med henblik på udredning i forhold til afklaring på, hvad vi kæmpede imod af fysiologiske betingelser. Vi kontaktede en fertilitetsklinik og fik tid til forsamtale d. 19. december 2020. Herefter kunne vi ikke gøre mere, end vi allerede gjorde, og der var ej heller flere praktiske ting, vi skulle, hvorfor vi nu ”bare” skulle vente. Ikke at ventetiden var nem, men på en eller anden måde fandt vi en ro i det efterår, og vi oplevede, at det nu ikke var alting, der omhandlede skemalagt sex, fertilitetsscenarier og snak om den uopnåede drøm.

Jeg gik fortsat til behandling hos Birgitte, som så en bedring i mine spændinger, og jeg besøgte hende derfor heller ikke længere hver 14. dag. Da jeg skal til behandling en dag i midten af november, er jeg på dag 29 i min cyklus, og jeg fortæller Birgitte, som jeg altid plejer, at min menstruation kommer lige om lidt. Jeg havde taget en graviditetstest om morgenen, som var negativ, hvorfor jeg var overbevist om, at det nu igen var forfra i en cyklus. Dog viste det sig at være sidste gang, jeg skulle fortælle Birgitte, hvilken dag jeg var i min cyklus, for et par dage efter stod jeg langt om længe med en positiv graviditetstest i hånden. Vores tid hos fertilitetsklinikken gik derfor fra at være en forsamtale om videre forløb til at blive en tidlig scanning i uge 7.

Min mand og jeg er her efterfølgende ikke i tvivl om, at mit forløb i BjørengKlinik har været ren selvforkælelse for mig og min krop, hvilket den har haft stor brug for i forhold til at kunne blive klar til at bære den graviditet, jeg nu gennemgår med den største glæde.

 

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon