Akupunktur i Bjøreng Klinik, Godt Underliv

Fertilitet og akupunktur

I BjørengKlinik tilbyder vi specialiseret akupunkturbehandling til dig, der er i fertilitetsbehandling og/eller ønsker at styrke din fertilitet. Vi har mere end 12 års erfaring i at behandle barnløshed med akupunktur.

Akupunktur som understøtter fertilitet

Akupunktur kan medvirke til at:

Læs mere om fertilitet og akupunktur

Få specialiseret akupunkturbehandling til fertilitet hos Bjøreng Klinik

Du kan styrke din fertilitet med akupunktur, hvis du ønsker hjælp til at blive gravid. Akupunkturbehandling er for dig, der:

  • Er i medicinsk fertilitetsbehandling imod barnløshed 
  • Arbejder på at blive gravid ad naturlig vej
  • Vil optimere din egen sundhed og balance før, du forsøger at blive gravid 
  • Er bekymret, nervøs eller stresset
  • Har hormonforstyrrelser
  • Har en ubalance i din menstruationscyklus
  • Har PCO, PCOS eller endometriose
  • Er mand med dårlig sædkvalitet og/eller potensproblemer

Forløb med fertilitetsakupunktur

Typisk vil en opstart forløbe over to uger, hvor du får behandling to gange om ugen. Herefter vil det normalt være nødvendigt med 2 – 4 behandlinger om måneden.

Hvis du er i medicinsk protokol, får du behandling, som følger protokollen 2 gange om ugen.

Man får akupunktur på dagen for ægudtagning og -oplægning.

Er du blevet gravid, anbefaler vi, at du får behandling 1 gang om ugen i første trimester for at forebygge abort og tage eventuelle graviditetsgener så som kvalme i opløbet.

Kontakt gerne klinikken på telefon 60 24 85 60, hvis du ønsker flere oplysninger om behandlingen. Du er også velkommen til at sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk.

Få et gratis fertilitetstjek i BjørengKlinik

Har du tvivl eller spørgsmål til om fertilitetsbehandling med akupunktur er til dig, så, kontakt klinikken og få en gratis afklarende samtale om dit behov.

Akupunktur ved fertilitetsbehandling

Forskning viser, at akupunktur blandt andet hjælper til at afbalancere og optimere din krops balance, når du er i fertilitetsbehandling, hvilket øger chancen for graviditet.

Både ved ICSI, IVF, inseminationsbehandling – og når man planlægger naturlig graviditet – er akupunktur en relevant og effektiv fertilitetsunderstøttende behandling, når man ønsker hjælp til at blive gravid.

Ved inseminationsbehandling vil du enten blive fulgt i din naturlige cyklus eller blive behandlet med hormoner for at styre cyklus og derved styre ægløsningstidspunktet. Her vil akupunkturen understøtte udviklingen af æg i god kvalitet, udviklingen af livmoderslimhinden vil blive understøttet og eventuelle bivirkninger fra hormonerne bliver behandlet.

Ved IVF- og ICSI-behandling vil du få hormoner under nedreguleringen, der skal regulere og kontrollere cyklus samt stimulere ægudviklingen.

Akupunktur understøtter kroppens egen balance under nedreguleringen samt opreguleringen/ægstimuleringen, så forskellige bivirkninger som kvalme, hovedpine, svedeture og uro/tristhed/vredesudbrud forebygges. 

Ved ægudtagning får akupunktur muskulaturen til at slappe af, ligesom du får smertelindrende behandling. Forskning viser, at akupunktur før og efter ægoplægning højner chancerne for graviditet.

Når ægget er lagt op, skal der arbejdes med at dæmpe stress og fortsat understøtte blodcirkulationen i underlivet.

Et studie har sammenlignet 64 kvinder, der fik akupunktur under IVF behandling, med 69 kvinder, der ikke gjorde. Studiet viste, at 53 % af de kvinder der fik akupunktur opnåede graviditet, mens 27,5 % af kvinderne, der ikke fik akupunktur, opnåede graviditet.

Læs mere om forskning i akupunktur og fertilitet

Læs mere ved at klikke på knappen herunder

Læs mere om forskning i akupunktur og fertilitet

Læs mere ved at klikke på knappen herunder
Fertilitet & Akupunktur

Hvad siger forskningen?

Acupuncture on the day of embryo transfer

LINK

The impact of acupuncture on IVF success rates

LINK

Influence of acupuncture on the pregnancy rate

LINK

Acupuncture for Poor Ovarian Response

LINK

Electroacupuncture Enhances Number of Mature Oocytes and Fertility Rates

LINK

Acupuncture in improving endometrial receptivity: a systematic review and meta-analysis

LINK

Spermatozoa ultrastructure after acupuncture treatment for idiopathic male infertility

LINK

Fertilitetsklient om sit forløb i BjørengKlinik

”Min kæreste og jeg havde forsøgt at blive forældre i næsten et år uden held. Jeg fandt BjørengKlinik på nettet, og besluttede mig for at prøve akupunkturen som et hjælpemiddel til at blive gravid. Birgitte viste fra starten stor forståelse og indsigt i de behov min krop havde for at fungere optimalt på den fertile måde, og knap to måneder efter min første behandling, stod jeg med en positiv graviditetstest i hånden! Selvom min kæreste og jeg dog stadig må tage den største del af æren, er jeg ikke i tvivl om, at akupunkturen har haft afgørende betydning.

– Trine, 35 år, fertilitetsklient i BjørengKlinik

Vidste du at....

Livmoderen eller Bao gong (i kinesiske medicin er der både tale om livmoder, æggestokke, æggeleder samt ydre kønsorganer) skal holdes varm og beskyttet? Ifølge kinesisk medicin skal livmoderen nemlig være varm og dejlig for, at der kan vokse et barn.

Fra vores fødder går vores yin meridianer, og de kommer forbi underlivet og kan – hvis man går og fryser sine fødder og ben – trække kulde med op til Bao gong.

Derfor skal man som kvinde holde sin lænd og sine fødder varme, især under menstruationen og efter en fødsel, hvor Bao gong er mere åben og sårbar over for eksempelvis kulde.

Så tænk i uldundertøj og varme sokker, tag dejlige fodbade – gerne helt op til knæene. Undgå for kolde drikke – kolde smoothie er for eksempel ikke særlig optimalt at indtage, når man ønsker graviditet, fordi det køler dit indre. Tænk heller i gode teer, supper og nærende ernæring.

Der, hvor dit barn skal gro, skal der gerne være dejlig at bo – varmt og rart.

Akupunktur hos Bjøreng Klinik i Århus - virksomhedsaftale
Fertilitet og akupunktur og akupunkturbehandling

Hvad siger klienterne?

“Efter at min kæreste og jeg havde prøvet at blive gravide i tre år og været igennem flere inseminationsforsøg, var det tid for os til at gå i gang med IVF-behandling.

Vi var enige om, at nu skulle den have hele armen. Sundheden skulle have et ekstra boost, så vi spiste begge sundere, lavede mere fysisk aktivitet og min kæreste kvittede cigaretterne helt. Samtidig begyndte jeg med akupunkturbehandlinger hos Birgitte. Min tanke var, at jeg ville sætte skub i mit system og rense ud, så jeg gik allerede i gang med behandlingerne samtidig med hormonstimulation. Birgitte viste også min kæreste, hvordan han kunne massere min mave for at øge blodgennemstrømningen til livmoderen. Sørme om det ikke lykkes for os at blive gravide i første forsøg!! 

Jeg fortsatte med behandlinger de første tre måneder af graviditeten. Birgitte var en rigtig god støtte gennem forløbet og lyttede til mine mange tanker og bekymringer. Og akupunkturen fik mig uden tvivl til at stresse af.

Hvad det præcis er, der gjorde, at det endelig lykkes for os, er svært at sige, men Birgitte skal have mine bedste anbefalinger med på vejen. Jeg er nu 40+5 og venter bare på, at vores lille baby kommer til verden.”

– Lise, 35 år

“Efter at have været ufrivillig barnløs i flere år samt været gennem flere fertilitetsbehandlinger (IUI og IVF), besluttede jeg mig for at prøve alternativ behandling. 

Jeg havde hørt flere succeshistorier om akupunktur og fik anbefalet Birgitte Bjøreng af et familiemedlem. 

Jeg startede hos Birgitte, mens min mand og jeg holdt en tiltrængt pause i vores fertilitetsbehandling. Vores fokus var derfor til at starte med at få afspændt min krop og få den til at slappe helt af oven på flere omgange hård fertilitetsbehandling. Det var fantastisk og lige det break, jeg havde brug for! Mig-tid og selvforkælelse. 

Efter noget tid besluttede min mand og jeg at gå i fertilitetsbehandling igen, samtidig med at jeg fortsatte hos Birgitte. Denne gang ville vi gøre brug af vores eneste fryseæg, som var blevet frosset ned efter tidligere reagensglasbehandling. Det var derfor med en vis spænding og frygt, at vi fik lagt ægget op, for hvis det ikke blev til en baby, så skulle vi gennem hele møllen med indsprøjtninger og så videre en gang til. Jeg havde dog en rigtig god fornemmelse i maven. Jeg havde forinden gjort noget rigtig godt for mig selv ved at få akupunktur hos Birgitte og følte, at min krop var klar og afspændt til at genoptage kampen. 

Efter fryseægget var lagt op, handlede det om fortsat at få afspændt min krop og få den til at slappe helt af, således at ægget havde en chance for at sætte sig fast. Det vidste Birgitte præcis, hvordan hun skulle hjælpe kroppen til, og så var det bare at vente. 

Efter lidt tid kunne jeg glædeligt fortælle Birgitte, at jeg var blevet gravid, og første step var dermed lykkedes! Jeg havde i min vildeste fantasi ikke turde tro på det, men jeg må bare sige, at det virkede! 

Jeg har tidligere haft en spontan abort i 6. uge, så nu handlede det om at få ægget til at blive siddende og udvikle sig. De første 12 uger af min graviditet fik jeg derfor fortsat ugentlig akupunktur hos Birgitte, og jeg kan varmt anbefale det! 

For mig var det en helt klar årsag til, at jeg lige om lidt kan kalde mig mor for første gang. En titel som jeg desværre ellers var ved at opgive og miste troen på. 

Derfor vil jeg give Birgitte og hendes akupunktur min varmeste anbefaling og takke hende mange gange for hjælpen til vores lille mirakelbaby.”

– Trine Nigaard Christensen 

“Vi havde prøvet i fire år at blive gravide og havde været i gang med fertilitetsbehandling i tre år. Vores 6. IVF forsøg blev forsinket af udeblivende menstruationer og lange ventetider på Skejby, så jeg var mildest talt frustreret i løbet af foråret 2013. Jeg besluttede mig for, at nu ville jeg gå ”all in” på alle fronter, så det kommende forsøg forhåbentligt skulle blive det sidste.

Derfor kontaktede jeg Birgitte Bjøreng hos BjørengKlinik, som jeg havde fået anbefalet gennem en veninde. Forud for hormonbehandlingen, i løbet af denne og efter ægudtagning fik jeg to akupunkturbehandlinger om ugen. Desuden begyndte jeg efter ægudtagningen (selvfølgelig i samråd med gynækologerne i Fertilitetsklinikken) at tage 2 mg Estradiol (østrogen) dagligt, idet min slimhinde i livmoderen altid havde været ret tynd (ikke over 6,5 mm). Jeg tænkte, at det kunne være et godt supplement til akupunkturen.

Gynækologen på Skejby supplerede den efterfølgende hormonbehandling med et ekstra hormon, der skulle understøtte slimhinden. Jeg fortsatte hos Birgitte to gange om ugen de næste uger indtil blodprøven. Samtidig ophørte jeg helt med at træne, med at tygge mit nikotintyggegummi og med at drikke alkohol. Dagen for blodprøven kom og … HURRA! Den var positiv! Meget endda – det viste sig, at begge æg havde sat sig fast! Desværre gik det ene til i løbet at uge 7, men den anden blev siddende, og jeg er nu kun halvanden uge fra termin! Jeg er helt sikker på, at jeg også kan takke Birgitte for den rolle, hun har spillet i forløbet. Min mand, som er læge, er stadig lidt skeptisk omkring det hele, men ikke engang han kan benægte, at den eneste gang vi supplerede fertilitetsbehandlingen med akupunktur, blev jeg gravid – og endda med BEGGE æg!

Tusind tak for et super godt forløb!”

– E.M.

“Efter at jeg i februar 2012 fik konstateret PCOS, har min kæreste og jeg været igennem 4 inseminationsforsøg samt 1 IVF forsøg, inden jeg startede til akupunktur hos Birgitte.

Ved vores første IVF forsøg blev der taget 15 æg ud, men der var ingen æg, som kunne bruges til ægoplægning.

Efter denne oplevelse var vi meget nervøs for, om vores højeste ønske nogensinde ville gå i opfyldelse.

Jeg var blevet anbefalet Birgitte af en god kollega, som selv havde haft gode resultater efter akupunktur ved Birgitte.

Jeg startede mit behandlingsforløb hos hende, og kort efter kunne jeg mærke en væsentlig forbedring af mine gener ved PCOS og forsatte under hele mit andet IVF forsøg.

Denne gang så forsøget noget anderledes ud. Jeg fik taget 18 æg ud, hvoraf 3 æg var klar til oplægning. Vi fik lagt guldægget op og 2 æg kom i fryseren.

Jeg er nu 13 uger henne og venter enæggede tvillinger til december.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at behandlingerne hos Birgitte har gjort en væsentlig forskel, og jeg er hende evigt taknemmelig!

Jeg giver hende derfor mine varmeste anbefalinger!”

– Betina 

“Vi er et par på 29 år, som besluttede os for at starte hos BjørgengKlinik grundet ufrivillig barnløshed.

Efter 1 års naturligt forsøg på at blive gravide blev vi henvist til en fertilitetsklinik for udredning. Her fik vi desværre konstateret svært nedsat sædkvalitet hos Jesper, og vi vidste, at derfra ville det blive meget svært.

Efter 2 mislykkedes IUI-H valgte vi at gå videre til ICSI. Desværre endte det med yderligere to mislykkedes forsøg grundet fragmenter på æggene. Disse ville derfor ikke kunne benyttes eller kunne lægges tilbage trods befrugtning.

Efter 4 mislykkedes forsøg i alt søgte vi alternativ hjælp i BjørengKlinik. Vi startede begge til akupunktur efter et planlagt fertilitetsskema, som blev udarbejdet sammen med hver vores behandler på klinikken.

Kort tid efter var det tid til endnu et ICSI-forsøg på fertilitetsklinikken. Denne gang var der friske og befrugtede æg til oplægning. 14 dage senere blev vi ringet op af fertilitetsklinikken – vi var endelig gravide. Yes!

Vi har været utrolig glade for at gå hos BjørgengKlinik, og er hver dag meget taknemmelige for, at de kunne hjælpe os. Når barn nr. 2 ønskes, vil vi helt sikkert gøre brug af akupunktur fra start, da dette med sikkerhed har forbedret vores chancer for graviditet. For os handlede det også lige så meget om at vide, at vi gjorde vores yderste for at befrugtningen ville finde sted, og vi synes bestemt, at vores behandlere var med til at give os troen på, at det nok skulle lykkedes samt opbakningen til at kæmpe videre. Ikke mindst vil vi være evigt taknemmelige for den præcise behandling, som vi hver fik ugentligt, som synligt gjorde en forskel hos os ved resultatet af ÆU.

Tak for god behandling, god opbakning og hjælpen med vores kommende lille ny.”

– Jesper og Louise

“I vores forsøg på at blive gravide har vi måttet få hjælp via fertilitetsbehandling på Skejby Sygehus, forløbet startede i juni 2010. Vi havde gennem bekendte hørt, at andre havde opnået gode resultater med akupunkturbehandlinger i forbindelse med forsøg på at blive gravide. Derfor kontaktede jeg Birgitte dagen efter, jeg havde fået taget æg ud (august 2010), og fik en tid til første behandling 3 dage efter, jeg havde fået lagt æg op. Jeg gik så i en periode hos Birgitte 2 gange om ugen, indtil en blodprøve kunne bekræfte, at jeg var gravid. Derefter fortsatte behandlingen 1 gang om ugen, indtil jeg var i uge 13.

Behandlingerne har også hjulpet mig og mindsket kvalmen og andre gener gennem de første 12 uger af graviditeten, og jeg er meget tilfreds med Birgittes hjælp og er super lykkelig for, at det lykkedes os at blive gravide i første forsøg og ser frem til at blive forældre i maj 2011.”

– Ghita

“Min kæreste og jeg havde forsøgt at blive forældre i næsten et år uden held. Jeg fandt Birgittes klinik på nettet, og besluttede mig for at prøve akupunkturen som et hjælpemiddel til at blive gravid. Birgitte viste fra starten stor forståelse for og indsigt i de behov, min krop havde for at fungere optimalt på den fertile måde, og knap to måneder efter min første behandling, stod jeg med en positiv graviditetstest i hånden!

Selvom min kæreste og jeg dog stadig må tage den største del af æren, er jeg ikke i tvivl om, at akupunkturen har haft afgørende betydning.”

– Trine, 35 år

Dårlig sædkvalitet og akupunktur

Årsagen til barnløshed kan også skyldes dårlig sædkvalitet. Faktisk kan årsagen hos 1/3 del af de par, der oplever barnløshed, findes hos manden.

Der kan være mange årsager til dårlig sædkvalitet, men forskning tyder på, at akupunktur kan øge niveauet af testosteron, øge og højne kvaliteten af sædceller samt deres mobilitet.

Dertil kan akupunktur afhjælpe potensproblemer.

Effekten kan muligvis tilskrives, at akupunktur regulerer kønshormonerne og øger blodcirkulationen til kønsorganerne.

Akupunktur for mænd

Fertilitet og akupunktur

Ved akupunktur styrkes de dybe energier. Kvindens livmoderenergi balanceres og mandens fertilitet styrkes for at opnå høje sædtal. Et fertilitetsbehandlingsforløb er individuelt alt afhængig af kvindens alder og i hvor lang tid, I har forsøgt at blive gravide. Behandlingsforløbet strækker sig over uger eller måneder og er afhængig af den grundlæggende ubalance. Derfor er hvert enkelt forløb individuelt.

Har du som kvinde typisk kolde fødder og hænder, kan det indikere en underskudstilstand, som det godt kan tage op til seks måneder at afbalancere. Andre har behov for 1 – 2 måneders behandling for at være i optimal balance.

Vestligt set forklarer man virkningen af fertilitetsakupunktur ved, at akupunkturen nedsætter livmoderens sammentrækninger under og lige efter oplægningen af det befrugtede æg eller i forbindelse med inseminationen, hvilket kan nedsætte risikoen for, at ægget udstødes igen. Akupunkturen øger blodgennemstrømningen i livmoderslimhinden, og behandlingen regulerer hormonproduktionen (dopamin, noradrenalin og serotonin).

Herunder ser du andre behandlinger til bedre fertilitet

Har du et "danmark" medlemskab?

Er du medlem af sygeforsikring “danmark“, kan du få tilskud til fertilitetsakupunktur hvis du har en henvisning fra din læge. 

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon