Akupunktur – fertilitet

Hos os kan du få specialiseret akupunkturbehandling – enten som selvstændig terapiform eller som understøttende terapi i forbindelse med den manuelle behandling. Akupunktur hjælper blandt andet til at afbalancere og optimere din krops balance, når du er i fertilitetsbehandling.

Både ved ICSI, IVF, inseminationsbehandling, og når man planlægger naturlig graviditet, er akupunktur en relevant og effektiv fertilitetsunderstøttende behandling.

Akupunktur kan understøtte:

  • Opbygningen af en tyk livmoderslimhinde
  • At styrke mandens sæd
  • At afstresse kvinden
  • At forbedre æggenes kvalitet
  • At øge antallet af æg

Hvis I har prøvet at blive gravide i mere end seks måneder ad naturlig vej, anbefaler vi, at I bliver lægeundersøgt, før en fertilitetsbehandling med akupunktur igangsættes. Der kan være enkelte problematikker, som skal afhjælpes kirurgisk eller medicinsk, før en graviditet kan lykkes.

Akupunkturens effekt på kroppen

Ved akupunktur styrkes jeres dybe energier. Kvindens livmoderenergi balanceres og mandens fertilites styrkes for at opnå høje sædtal. Et fertilitetsbehandlingsforløb er individuelt alt afhængig af kvindens alder og i hvor lang tid, I har forsøgt at blive gravide. Behandlingsforløbet strækker sig over uger eller måneder og er afhængig af den grundlæggende ubalance. Derfor er hvert enkelt forløb individuelt.

Har du som kvinde typisk kolde fødder og hænder, kan det indikere en underskudstilstand, som det godt kan tage op til seks måneder at afbalancere. Andre har behov for 1 – 2 måneders behandling for at være i optimal balance.

Vestligt set forklarer man virkningen af akupunktur ved, at akupunkturen nedsætter livmoderens sammentrækninger under og lige efter oplægningen af det befrugtede æg eller i forbindelse med inseminationen. Akupunkturen øger blodgennemstrømningen i livmoderslimhinden, og behandlingen regulerer hormonproduktionen (dopamin, noradrenalin og serotonin).

Stress

Et fertilitetsbehandlingsforløb er for langt de fleste forbundet med emotionelt stress. Man håber, bliver skuffet, håber igen. Akupunktur er med til at dæmpe kroppens stressrespons sammen med andre stressdæmpende strategier. Det kan for eksempel være dialog med nære personer, anerkendelse af, at man ikke altid kan styre sine tanker og at trappe ned på aktiviteter, der kan virke stressende.

Vi anbefaler, at du i forbindelse med din akupunkturbehandling kommer til en fertilitetskonsultation, hvor det også afdækkes hvilke blokeringer og andre udfordringer, der kan ligge til grund for din fertilitetsudfordring.

Forløbet

Typisk vil en opstart forløbe over to uger, hvor du får behandling to gange om ugen. Herefter vil det normalt være nødvendigt med 2 – 4 behandlinger om måneden.

Hvis du er i medicinsk protokol, får du behandling, som følger protokollen 2 gange om ugen.

Man får akupunktur på dagen for ægudtagning og -oplægning.

Er du blevet gravid, anbefaler vi, at du får behandling 1 gang om ugen i første trimester for at forebygge abort og tage eventuelle graviditetsgener så som kvalme i opløbet.

Kontakt gerne klinikken på telefon 60 24 85 60, hvis du ønsker flere oplysninger om behandlingen. Du er også velkommen til at sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk.

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.