Babyfysioterapi

Gratis BabyTjek

Er du i tvivl om, hvorvidt din baby er blokeret eller låst i nakken, kan du bestille tid til et gratis babytjek.

De typiske symptomer på en blokering i nakken er, at baby:

 • Har en favoritside
 • Har et fladt eller skævt baghoved
 • Ligger i bananform
 • Kan holde hovedet fra dag ét efter fødslen
 • Har besvær med at finde ro og skal vugges i søvn
 • Spænder op i kroppen som en flitsbue, når det holdes
 • Har svært ved at tage ved brystet
 • Gylper meget

Har din baby ét eller flere af ovenstående symptomer, kan det være tegn på en blokering i nakken. Vi tilbyder specialiseret behandling af blokeret nakke, og behandlingen kan gives kort tid efter fødslen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din baby har en blokering i nakken, kan du komme til et 15 min. gratis tjek ved os. Vi er specialiseret i at behandle babyer og børn.

Book online eller ring på 60 24 85 60 for at bestille tid til et Gratis BabyTjek.

Har din baby tydelige symptomer på blokeret nakke anbefaler vi dog, at du bestiller tid til babyfysioterapi i stedet, så tilstanden kan behandles.

Find ud af om din baby har brug for hjælp

Vi er specialiseret i at behandle babyer.

Vi kan for eksempel hjælpe dig, hvis din baby:

 • Har en favoritside
 • Har svært ved at ligge på maven
 • Kun kan tage det ene bryst – eller slet ikke
 • Er låst i nakken
 • Gylper meget
 • Har mavekneb
 • Har fladt eller skævt baghoved
 • Ligger i bananform
 • Kan løfte hovedet fra dag et efter fødslen
 • Har besvær med at finde ro og skal vugges i søvn
 • Spænder op i kroppen som en flitsbue, når det holdes
 • Har “kolik”
 • Ligger i flyverstilling på maven (uden at røre underlaget med arme og ben)
baby, Fysioterapi

Vi ser typisk babyer med skæve baghoveder og tvungen nakkedrejning efter kejsersnit, ved tvillingefødsler, eller når baby er taget med kop, tang  eller har stået skævt. En fødselsvægt på over 4.000 g og en meget lang eller meget kort pressefase kan ligeledes disponere for låsninger i ryg og nakke.

Har din fødsel været som beskrevet, anbefaler vi, at du og din baby kommer ind og bliver tjekket umiddelbart efter fødslen, så vi kan behandle en eventuel stiv nakke, før det sætter sig.

Du er velkommen til at kontakte klinikken på telefon 60 24 85 60, hvis du har spørgsmål til behandlingen eller er i tvivl om, hvorvidt din baby er låst i nakken.

Er baby stresset efter graviditet og fødsel?

Vi kan også hjælpe jer med at vurdere, om baby er stresset efter graviditeten og/eller fødslen.

Mange ved ikke, at en hurtig fødsel kan sætte stress i kroppen på et lille spædbarn, lige så vel som en meget lang fødsel.

Det samme gælder kejsersnit, babyer forløst med tang, kop og så videre.

Tilsyneladende helt ukomplicerede fødsler kan også sætte sig spor, som skal bearbejdes. For eksempel er det være værd at have i baghovedet, hvis baby ikke kom direkte op til mor, men skulle behandles eller i kuvøse (eller var fem minutter forsinket i at komme op på mors hud) – så skal dette også behandles.

Desværre oplever mange, at en fødsel ikke bliver forklaret og forstået på fødestedet – snarere at “alt gik jo fint”. Det kan måske se sådan ud udefra, men mange kvinder og babyer (og fædre) kan have en kaotisk og stresset indvendig oplevelse, som vokser sig større, fordi der ikke er et rum, hvor det er legitimt at få det ud.

Stress kan sætte sig som spændinger, og disse spændinger kan være med til at fastholde baby i en skæv, asymmetrisk stilling.

Derfor er en snak om babys oplevelse af graviditet (det limbiske system, hvor følelserne opleves, er udviklet fra 10. fosteruge), fødsel og tiden efter fødslen også en del af behandlingen.

Barnet skal være frit

Fysioterapi til babyer og børn tager udgangspunkt i, hvorvidt barnet er fri i sine led og afspændt i sit væv, og hvordan barnet bevæger sig. Kvaliteten i bevægelserne er helt central for, om barnet udvikler sig uforstyrret og frit. Behandlingen består derfor af motorisk vurdering og vejledning samt manuel terapi.

Kiss (Kopfgelenk-Induzierte Symmetrie Störung/Tungen nakkedrejning

Hvis jeres baby foretrækker at kigge til den ene side, og gør det over et stykke tid, vil muskulaturen tilpasse sig stillingen og blive kortere i den ene side.

Det vil derfor blive lidt mere besværligt at dreje hovedet til den anden side.

Den ene side af hovedet kan så blive trykket fladt, fordi det er hér, belastningen for det meste er, og fordi babys kranie er blødt og ikke forbenet endnu.

Det er som oftest forandringen i hovedets facon, som forældrene reagerer på.

Fysioterapeuten reagerer som oftest i endnu højere grad på, om der er ændringer i barnets måde at bruge sine muskler på og bevæge sig på.

Behandlingen består af blid behandling af de forkortede muskler og let mobilisering af leddene i øvre ryg og nakke.

Vi bruger ikke manipulationsteknikker, da det i langt de fleste tilfælde ikke er nødvendigt at bruge den kraft på babyens led, hvor knoglerne endnu ikke er forbenede, men blot er brusk.

Forældrene er de vigtigste

Det vigtigste i et vellykket behandlingsforløb er, at forældrene bliver inddraget i behandlingen, da det er træningsmængden derhjemme, der ændrer det motoriske spor, som allerede er tydeligt ved de helt små babyer.

I får grundig vejledning i, hvad I som forældre selv kan gøre i hverdagen for, at jeres baby langsomt kan begynde at få balance i hals- og nakkemuskler igen og derved undgå et permanent fladt baghoved.

Som oftest synes babyerne, at det er dejligt at blive spændt lidt ud og få massage.

Nogle gange græder de – og behandlingen tilpasses hele tiden efter, hvordan barnet reagerer.

De kan godt blive trætte efter behandlingen.

Vi ønsker at støtte dit barn i dets udvikling fra spæd til voksen

Vi ønsker at støtte børn i deres udvikling – helt fra fødslen. Et barn vil tage sine låsninger, motoriske udfordringer og muskulære spændinger med sig videre i sine udviklingstrin, hvis de ikke bliver løsnet og balanceret. Alle kommer til at stå, gå, sidde og cykle, men vi er optagede af, hvordan det føles at gøre det. Skal barnet bruge mange ressourcer, når det cykler, fordi kroppen samtidig skal kompensere for en låsning i nakken og stram muskulatur? Skal barnet bruge flere kræfter på at sidde rank og kigge op på sin lærer i skolen, fordi nakken driller og har gjort det siden fødslen, men han har lært at kompensere?

Vi er optagede af, hvordan det opleves at gå, stå, sidde og cykle. Det kræver mere af et barn, der samtidig skal bruge ressourcer på at kompensere i kroppen for ubalancer.

Ved at blive korrigeret og få arbejdet med blokeringer i kroppen, vil hverdagslivet føles anderledes. Overskuddet vil være større og flere ressourcer vil blive frigjort, fordi barnet ikke skal leve med en krop, der er udfordret og konstant på overarbejde.

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon