BarselsPilates

Pilates, Barselspilates i Århus

Pilates til barslen

Kom i gang med genoptræning efter din fødsel med BarselsPilates. Få kontakt til din (nye) krop efter fødslen og opnå en dybere kropsforståelse.

Du får

Se alle aktuelle og kommende hold

Pilates, Barselspilates i Århus

BarselsPilates april-juni 2

9 torsdage
Tidsrum: 11:30 -12:30
Underviser: Birgitte Bjøreng
Første gang: 25/04/2024
1.440,00 kr.
0 ledige pladser

Hvordan træner vi?

BarselsPilates er nærende og understøttende træning af hele kroppen efter fødslen. Vi arbejder med at genopbygge muskulaturen og optimere din kropsholdning med udgangspunkt i den dybe kernemuskulatur i mave og ryg. Bækkenbunden trænes, og du opnår større smidighed. Vi tager hensyn til adskilte mavemuskler (rectus diastase), og du får vejledning i forhold til, hvordan du bedst understøtter, at dine mavemuskler samler sig efter fødslen. Barselspilates er for alle, uanset niveau og fysik.

Pilates, IntroPilates

StarterPilates februar-april

10 mandage
Tidsrum: 17.15 - 18.15
Underviser: Birgitte Bjøreng
Første gang: 19/02/2024
1.600,00 kr.
2 ledige pladser

Gå til pilates for at få en krop i ro og balance

Pilates er for alle - uanset niveau og fysik

Pilatesdeltager om sit forløb i BjørengKlinik

“Jeg har været i skiftende situationer i mit liv. Jeg har været gravid, på barsel, været under genoptræning efter operationer, jeg har skulle vedligeholde og træne. Der har altid været et pilateshold i BjørengKlinik, som har passet til mit niveau og mine ønsker.

Undervisningen er altid professionel, holdene er aldrig for store og underviserne har overskud til hjælpe alle – både i det planlagte program og med særlige øvelser, hvis dette skulle være nødvendigt. At gå til pilates i BjørengKlinik er også en slags uddannelse i at bevæge sig og sidde på en mere hensigtsmæssig måde for kroppen.

Så selv om man kun går til pilates en gang om ugen, er det givende alle dage.“

– Maria Viva, mor til to, deltager på BarselsPilates

Ofte stillede spørgsmål

De fleste er fysisk klar til at påbegynde træningen tre til seks uger efter fødslen.

Har du født ved kejsersnit, anbefales det dog, at du venter fem uger

Har du født ved kejsersnit, skal du vente 5 uger før du deltager på et af vores efterfødselshold. Hvis du gerne vil begynde tidligere, kan du starte på KejsersnitProgrammet allerede tre uger efter dit kejsersnit. Det er et specialiseret genoptræningsprogram, der favner de mange elementer, et kejsersnit består af – fysisk såvel som psykisk.

De fleste kvinder er normalt fysisk klar til at starte på barselspilates tre til seks uger efter fødslen. Det er vigtigt, at du ikke føler dig udmattet, at din bristning er helet, og at din baby er klar til at komme med til træning. Er du i tvivl, så kontakt os gerne på klinikken, så hjælper vi dig med at finde ud af, om du og din krop er klar.

Baby er selvfølgelig velkommen – vi har puslefaciliteter samt 2 slyngevugger, der kan hænges op i studiet og der er bøjler i muren uden for klinikken, så barnevognen kan låses fast. 

Trænger du til at få løsnet eventuelt stramme og ømme områder i din efterfødselskrop, kan du supplere din træning med en nærende massage. Vi tilbyder også oxytocinmassage, som er en blid og afslappende massageform.

Alle vores efterfødselshold tager udgangspunkt i, at du har født. Vi introducerer dig for de fem grundprincipper, og træningen centreres omkring den dybe kernemuskulatur i mave og ryg, bækkenbundstræning og smidighed.

Målet er at genopbygge muskulaturen, få en dybere kropsbevidsthed og øge kroppens styrke.

Ønsker du at træne om uden baby – eller er det flere år siden, du har født – kan du melde dig til MammaPilates, som er fokuseret og intensiv træning om aftenen for mødre. 

Har du spørgsmål til holdene, kan du kontakte klinikken på telefon 60 24 85 60. Du er også velkommen til at sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk.

Pilates efter fødsel styrker din krop

Efter fødslen er det vigtigt for mange kvinder at genopbygge kroppens styrke og fleksibilitet på en sikker og skånsom måde. En træningsform, der ofte anbefales i denne periode, er pilates. Pilates er en metode, der fokuserer på at styrke de dybe muskler i kroppen, forbedre kropsholdningen og øge kropsbevidstheden. Barselspilates er en træningsform, der kan tilpasses individuelle behov og evner, hvilket gør den ideel til kvinder, der har født.

Genopbyg din kerne med pilates

At dyrke pilates efter fødslen har flere fordele. For det første hjælper det med at genopbygge kernen, herunder mavemusklerne og bækkenbunden, som ofte bliver svækket under graviditeten og fødslen.

Stop inkontinens efter fødsel med pilates

Pilatesøvelserne fokuserer på at opbygge stabilitet og styrke i disse områder, hvilket kan bidrage til at forebygge og reducere problemer som inkontinens og smerter i lænden.

Derudover kan pilates hjælpe med at forbedre kropsholdningen, da det fokuserer på at styrke de muskler, der understøtter rygsøjlen og skuldrene. Dette er især vigtigt for mødre, der ofte oplever ubalance og spændinger i kroppen som følge af amning, bæring af babyen og gentagne bevægelser i hverdagen.

Pilates er skånsom træning

En anden fordel ved pilates efter fødslen er, at det er en lavt-impact træningsform, der er skånsom mod kroppen. Øvelserne udføres kontrolleret og med fokus på vejrtrækning og kropsbevidsthed, hvilket reducerer risikoen for skader eller overanstrengelse. Pilates kan tilpasses den enkeltes niveau og tilpasses gradvist, når kroppen bliver stærkere og mere fleksibel.

Endelig kan pilates også have en positiv indvirkning på den mentale velvære efter fødslen. Træningen fokuserer på at skabe forbindelse mellem krop og sind gennem bevidst bevægelse og fokuseret vejrtrækning. Dette kan hjælpe med at reducere stress, øge energiniveauet og forbedre den generelle følelse af velvære.

Få vejledning af din fysioterapeut

Det er vigtigt at bemærke, at det altid er en god idé at konsultere egen læge eller en fysioterapeut, inden man begynder at dyrke pilates eller enhver form for træning efter fødslen. De vil kunne vurdere den individuelle situation og give råd om, hvornår det er sikkert at starte og hvilke øvelser der er mest hensigtsmæssige.

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon