Oxytocinmassage

Oxytocinmassage er en særlig massageform, hvor terapeuten med blide, rolige bevægelser afspænder kroppen, hvilket øger kredsløbet og produktionen af kærligheds-og tilknytningshormonet oxytocin. Dette hormon gør dig mere rolig, sænker dit blodtryk, og giver en større følelse af velvære og overskud.

Under en graviditet kan oxytocinmassage have en positiv indvirkning på din følelse af velvære og overskud, forbedre din søvn og give dig mere ro i kroppen.

Oxytocinmassagen vil også have en positiv indvirkning på din baby, som allerede fra 10. fosteruge er følelsesmæssigt forbundet til dig.

Oxytocinmassage og ve-produktion

Frem mod fødslen er det oxytocinet, der fremmer din ve-produktion. Oxytocinmassage op mod fødsen kan være med til at give dig en bedre fødselsoplevelse og ve-produktion. Derfor anbefaler vi, at du får oxytocinmassage 2 – 3 gange om ugen de sidste 2 uger op mod fødslen og gerne i kombination med modningsakupunktur.

Du kan læse mere om oxytocin og dets gode egenskaber i bogen The Oxytocin Factor af Kerstin Uvnäs Moberg.

Ønsker du at gøre mere for at styrke og stabilisere din krop under graviditeten kan du deltage på vores specialiserede pilateshold for gravide – GravidPilates, GravidPilates med glasur og GravidPilates med fødselsforberedelse som er træning for gravide i alle uger af graviditeten.

Anbefaling fra Natascha, der fik oxytocinmassage i BjørengKlinik under sin graviditet:

“Som højgravid oplever jeg – som mange andre – følelsen af en tung krop, spændinger og en smule ubehag på daglig basis, hvorfor jeg ville gøre noget godt for mig selv og kastede mig ud i at prøve oxytocinmassage hos Bitten i BjørengKlinik. Det viste sig at være en kærkommen forkælelse – og en smule vanedannende. Til selve behandlingen går min krop i en tilstand af fuldkommen afspænding, og jeg finder en ro og en kropslig afstresset tilstand, som ellers er svær at finde i den allersidste tid af graviditeten. Men for mig er det også vigtigt at pointere, at de positive effekter for kroppen ikke kun står på under selve massagen. Eftervirkningerne efterlader min krop i en tilstand af langt mere velvære og overskud minimum resten af dagen. Men som nok det vigtigste punkt bliver min nattesøvn forbedret væsentligt et par nætter efter behandlingen – simpelthen fordi min krop lettere finder ro. Min højgravide krop elsker derfor denne behandlingsform, og jeg kan kun give mine bedste anbefalinger til andre om at prøve det af.

– Natascha

Vil du vide mere om den fysiologiske virkning af oxytocinmassage?

I hudens dybere lag ligger nerveender, som registrerer berøring, tryk, varme, kulde og smerte.

Huden er vores største sanseorgan, som har den vigtige opgave at skaffe os information om omgivelserne via hudens nerveender. Herfra sendes der besked tilbage til hjernen, som så agerer ud fra den information, den modtager.

Registrerer nerveenderne i huden smerte eller andet ubehag, sendes der besked til hjernen om fare, og hjernen vil automatisk sætte en reaktionsrække i gang. Blodtrykket og pulsen stiger, der frigives stresshormoner, og åndedrættet stiger. Dette er en del af kroppens sympatiske nervesystem (fight and flight-systemet), der aktiveres, og som gør, at vi kan reagere hurtigt, når vi skal væk fra fare.

Registrer nerveenderne i huden derimod behagelig, rolig og blid berøring, sendes der signal til hjernen om, at vi er uden for fare. Dette får hjernen til at frigive hormonet oxytocin, som blandt andet bevirker, at puls og blodtryk falder, at fordøjelsen sættes i gang, åndedrættet sænkes, og stresshormonerne reduceres. Dette er kroppens Paresympatiske system (rest and digest-systemet), som gør, at vi kan finde hvile og ro, at vi kan fordøje, og kroppen kan restituerer.

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.