Fertilitet, Fertilitetshistorier

At høre andres fertilitetshistorier, proces og vej til at blive gravide og være i fertilitetsbehandling, kan være gavnligt af flere grunde. For det første kan det give en følelse af samhørighed og trøst at lytte til andres historier. Fertilitetsbehandling kan være en ensom rejse, og ved at høre om andres erfaringer kan man føle sig mindre alene og forstå, at man ikke er den eneste, der står over for udfordringerne..

Læs om andres fertilitetshistorier med behandling i Bjøreng Klinik

….det kan være en kilde til information og læring. Når folk deler deres fertilitetshistorier, deler de nemlig også nyttige oplysninger som andre kan drage nytte af eller finde styrke i. 

Der findes mange forskellige bud på hvilke behandlingsmuligheder, strategier og ressourcer, som andre kan drage fordel af. Faktum er blot, at det er meget forskelligt hvad der virker for den enkelte. Historierne herunder kan derfor bidrage til at informere og styrke personer, der er i samme situation, men ikke berette om hvad “den rette vej” for dig/jer er.

Beretninger kan skabe håb og inspiration. Når man hører om andres succes og endelige graviditeter, kan det give en følelse af optimisme og tro på, at ens egen fertilitetsrejse også kan ende lykkeligt.

Fertilitetshistorier: To måneder i fertilitetsbehandling

Efter kun to måneder i fertilitetsbehandling hos Birgitte lykkedes det at blive gravid. Udover akupunkturbehandlingerne var samtalerne og støtten fra Birgitte en enorm hjælp under forløbet. Det kan være psykisk belastende når en graviditet lader vente på sig, og for mig var det en fordel at dele de svære følelser med en anden end mine venner og familie. Birgitte formåede med sin indlevelse, forståelse og behandling at få både min krop og min psyke i balance…og så kom resultatet hurtigt.

LH

Fertilitetshistorier: 3 års fertilitetsbehandling

Vi havde prøvet i fire år at blive gravide og havde været i gang med fertilitetsbehandling i tre år. Vores 6. IVF forsøg blev forsinket af udeblivende menstruationer og lange ventetider på Skejby, så jeg var mildest talt frustreret i løbet af foråret 2013. Jeg besluttede mig for, at nu ville jeg gå ”all in” på alle fronter, så det kommende forsøg forhåbentligt skulle blive det sidste.

Derfor kontaktede jeg Birgitte Bjøreng hos BjørengKlinik, som jeg havde fået anbefalet gennem en veninde. Forud for hormonbehandlingen, i løbet af denne og efter ægudtagning fik jeg to akupunkturbehandlinger om ugen. Desuden begyndte jeg efter ægudtagningen (selvfølgelig i samråd med gynækologerne i Fertilitetsklinikken) at tage 2 mg Estradiol (østrogen) dagligt, idet min slimhinde i livmoderen altid havde været ret tynd (ikke over 6,5 mm). Jeg tænkte at det kunne være et godt supplement til akupunkturen J

Gynækologen på Skejby supplerede den efterfølgende hormonbehandling med et ekstra hormon, der skulle understøtte slimhinden. Jeg fortsatte hos Birgitte to gange om ugen de næste uger indtil blodprøven. Samtidig ophørte jeg helt med at træne, med at tygge mit nikotintyggegummi og med at drikke alkohol. Dagen for blodprøven kom og… HURRA! Den var positiv! Meget endda – det viste sig at begge æg havde sat sig fast! Desværre gik det ene til i løbet at uge 7, men den anden blev siddende og jeg er nu kun halvanden uge fra termin! Jeg er helt sikker på at jeg også kan takke Birgitte for den rolle hun har spillet i forløbet. Min mand, som er læge, er stadig lidt skeptisk omkring det hele, men ikke engang han kan benægte, at den eneste gang vi supplerede fertilitetsbehandlingen med akupunktur blev jeg gravid – og endda med BEGGE æg!

Tusind tak for et super godt forløb!

– E.M. 35 år –

Fertilitetshistorier: PCOS, 4 inseminationsforsøg og 1 IVF

Efter at jeg i februar 2012 fik konstateret PCOS, har min kæreste og jeg været igennem 4 inseminationsforsøg samt 1 IVF forsøg inden jeg startede til akupunktur hos Birgitte. 

Ved vores første IVF forsøg blev der taget 15 æg ud, men der var ingen æg som kunne bruges til ægoplægning :( Efter denne oplevelse var vi meget nervøs for, om vores højeste ønske nogensinde skulle komme i opfyldelse…

Jeg var blevet anbefalet Birgitte af en god kollega, som selv havde haft gode resultater efter akupunktur ved Birgitte. Jeg startede mit behandlingsforløb hos hende og kort efter, kunne jeg mærke en væsentlig forbedring af mine gener ved PCOS og forsatte under hele mit andet IVF forsøg. Denne gang så forsøget noget anderledes ud. Jeg fik taget 18 æg ud, hvoraf 3 æg var klar til oplægning. Vi fik lagt guldægget op og 2 æg kom i fryseren.

Jeg er nu 13 uger henne og venter enæggede tvillinger til december :D Jeg er slet ikke i tvivl om, at behandlingerne hos Birgitte har gjort en væsentlig forskel og jeg er hende evig taknemmelig !

Jeg giver hende derfor mine varmeste anbefalinger!

– Betina 34 år –

Fertilitetshistorier: Svært nedsat sædkvalitet

Vi er et par på 29 år som besluttede os for at starte hos Bjørgeng Klinik grundet ufrivillig barnløshed.

Efter 1 års naturligt forsøg på at blive gravide blev vi henvist til en fertilitetsklinik for udredning. Her fik vi desværre konstateret svært nedsat sædkvalitet hos Jesper, og vi vidste derfra at det ville blive meget svært.

Efter 2 mislykkedes IUI-H valgte vi at gå videre til ICSI. Desværre endte det med yderligere to mislykkedes forsøg grundet fragmenter på æggene. Disse ville derfor ikke kunne benyttes, eller kunne lægges tilbage, trods befrugtning.

Efter 4 mislykkedes forsøg i alt søgte vi alternativ hjælp hos Bjørgeng Klinik. Vi startede begge til akupunktur efter et planlagt fertilitetsskema som blev udarbejdet sammen med hver vores behandler på klinikken.

Kort tid efter var det tid til endnu et ICSI-forsøg på fertilitetsklinikken. Denne gang var der friske og befrugtede æg til oplægning. 14 dage senere blev vi ringet op af fertilitetsklinikken – vi var endelig gravide. Yes!

Vi har været utrolig glade for at gå hos Bjørgeng Klinik, og er hvér dag meget taknemmelige for, at de kunne hjælpe os. Når barn nr. 2 ønskes vil vi helt sikkert gøre brug af akupunktur fra start, da dette med sikkerhed har forbedret vores chancer for graviditet. For os handlede det også lige så meget om at vide, at vi gjorde vores yderste for at befrugtningen ville finde sted, og vi synes bestemt, at vores behandlere var med til at give os troen på at det nok skulle lykkedes samt opbakningen til at kæmpe videre. Ikke mindst vil vi være evigt taknemmelige for den præcise behandling, som vi hver fik ugentligt, som synligt gjorde en forskel hos os ved resultatet af ÆU.

Tak for god behandling, god opbakning og hjælpen med vores kommende lille ny.

Jesper & Louise

Fertilitetshistorier: Et år uden held

Min kæreste og jeg havde forsøgt at blive forældre i næsten et år uden held. Jeg fandt Birgittes klinik på nettet, og besluttede mig for at prøve akupunkturen som et hjælpemiddel til at blive gravid. Birgitte viste fra starten stor forståelse og indsigt i de behov min krop havde for at fungere optimalt på den fertile måde, og knap to måneder efter min første behandling, stod jeg med en positiv graviditetstest i hånden! Selvom min kæreste og jeg dog stadig må tage den største del af æren, er jeg ikke i tvivl om, at akupunkturen har haft afgørende betydning.”

Trine, 35 år

Fertilitetshistorier: Fertilitetsbehandling på Skejby og hos Bjøreng Klinikr

I forbindelse med at vi i vores forsøg på at blive gravide har måttet få hjælp via fertilitetsbehandling på Skejby Sygehus.
Vi havde gennem bekendte hørt at andre havde opnået gode resultater med akupunkturbehandlinger i forbindelse med forsøg på at blive gravid. Derfor kontaktede jeg Birgitte dagen efter jeg havde fået taget æg ud og fik en tid til første behandling 3 dage efter jeg havde fået lagt æg op. Jeg gik så gennem en periode hos Birgitte 2 gange om ugen, indtil en blodprøve kunne bekræfte at jeg var gravid. Derefter fortsatte behandlingen 1 gang om ugen indtil jeg var i uge 13.
Behandlingerne har også hjulpet mig og mindsket kvalmen og andre gener gennem de første 12 uger af graviditeten, og jeg er meget tilfreds med Birgittes hjælp og er super lykkelig for at det lykkes os at blive gravide i første forsøg og ser frem til
at blive forældre”

Ghita, 30 år

Hvorfor bliver jeg ikke gravid?

Der kan være mange årsager til, at det kan være svært at blive gravid.

Nogle af de mest kendte årsager til barnløshed relaterer sig til problemer med ægløsning, æggeledere, hormoner og alder. Med mænd er det typisk relateret til nedsat sædkvalitet, sædproduktion, erektionsproblemer eller problemer med ejakulation. 

Foruden sådanne fysiologiske årsager, har livsstil også en betydning. Ting som rygning, overvægt og kost spiller også en rolle i fertiliteten. Stress og misbrug af euforiserende stoffer har ligeledes en essentiel betydning. 

Har du lyst til træning for bedre fertilitet?

Få tilskud til træning

Hvis du har en henvisning til træning fra egen læge, kan du få tilskud fra “danmark” til forløbet.

Har du spørgsmål til vores fertilitetsbehandlinger er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. +45 60 24 85 60 eller sende mail til os på kontakt@bjorengklinik.dk.

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon