Oxytocinmassage

Det kan være hårdt for både krop og sind at være i fertilitetsbehandling, og under et fertilitetsforløb kan oxytocinmassage være en effektiv behandling til at opnå større ro, slappe mere af, føle mindre stress og få velbehag tilbage i kroppen.

Oxytocinmassage er en særlig massageform, hvor man med blide, rolige bevægelser afspænder kroppen og øger produktionen af hormonet oxytocin. Hormonet får os til at slappe af, sænker blodtrykket og niveauet af stresshormoner i blodet, øger smertetærsklen og giver en større følelse af afspændthed, velvære, ro og overskud. 

Alle, uanset køn eller alder, kan som udgangspunkt have positiv effekt af oxytocinmassage.

Ægoplægning/inseminering/ægløsning

For at nedsætte niveauet af stresshormoner i kroppen op mod graviditetsforsøg anbefaler vi, at du får oxytocinmassage ugen op til ægoplægning/inseminering/ægløsning samt en af de følgende dage efter ægoplægning.

Det vil oftest være relevant at supplere denne behandling med akupunktur

Anbefaling fra Line, som har modtaget fertilitetsunderstøttende behandling i BjørengKlinik:

“Under min sidste fertilitetsbehandling modtog jeg akupunktur, deltog i FertilitetsProgrammet og fik oxytocinmassage i BjørengKlinik. 

Massagen var virkelig en dejlig oplevelse. Kroppen er under ekstremt pres under en fertilitetsbehandling, og det at blive rørt og trykket forsigtigt på kroppen, der er træt af nålestik og hormoner, var virkelig velvære for mig. Under massagen fik jeg oplevelsen af at zoome ud fra mine tanker og bare være i kroppen. Min mand og jeg har også selv gjort brug af oxytocinmassage op til ægoplægninger, som denne gang heldigvis endte i en graviditet. 

Jeg vil klart anbefale oxytocinmassage til kvinder, der er i fertilitetsbehandling.” 

– Line

Vil du vide mere om den fysiologiske virkning af oxytocinmassage?

I hudens dybere lag ligger nerveender, som registrerer berøring, tryk, varme, kulde og smerte.

Huden er vores største sanseorgan, som har den vigtige opgave at skaffe os information om omgivelserne via hudens nerveender. Herfra sendes der besked tilbage til hjernen, som så agerer ud fra den information, den modtager.

Registrerer nerveenderne i huden smerte eller andet ubehag, sendes der besked til hjernen om fare, og hjernen vil automatisk sætte en reaktionsrække i gang. Blodtrykket og pulsen stiger, der frigives stresshormoner, og åndedrættet stiger. Dette er en del af kroppens sympatiske nervesystem (fight and flight-systemet), der aktiveres, og som gør, at vi kan reagere hurtigt, når vi skal væk fra fare.

Registrer nerveenderne i huden derimod behagelig, rolig og blid berøring, sendes der signal til hjernen om, at vi er uden for fare. Dette får hjernen til at frigive hormonet oxytocin, som blandt andet bevirker, at puls og blodtryk falder, at fordøjelsen sættes i gang, åndedrættet sænkes, og stresshormonerne reduceres. Dette er kroppens Paresympatiske system (rest and digest-systemet), som gør, at vi kan finde hvile og ro, at vi kan fordøje, og kroppen kan restituerer.

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.