GynObs-fysioterapi

Mange kvinder går rundt med underlivssmerter og er i tvivl om hvilke behandlingsmuligheder, der findes. Smerterne hænger ofte sammen med kvindens menstruationscyklus, men der er også kvinder, som døjer med underlivssmerter, hvor smerterne er helt uafhængige af cyklus.  

Underlivssmerter kan blandt andet skyldes spændt muskulatur i underlivet og i bækkenbundsmuskulaturen. GynObs-fysioterapi er en gynækologisk tilgang, der bruges til undersøgelse, udredning og behandling af bækkenrelaterede smerter. 

Vi kan blandt andet hjælpe dig, hvis du har:

  • Smerter i underlivet
  • Smerter under samleje
  • Smerter, når du kniber 
  • Urininkontinens   

Urininkontinens

Utæthed for urin kaldes også for urininkontinens og skyldes en nedsat evne til at kontrollere vandladningen. Faktisk oplever 50 % af alle kvinder i løbet af deres liv en form for inkontinens.

Stress-inkontinens er den mest almindelige form for inkontinens. Lukkemusklerne til urinblæren vil i dette tilfælde være svækket, således at lukkemusklerne ikke er i stand til hindre urinen i at forlade blæren.

Trykket i bughulen stiger, når man hoster, nyser, løfter eller skubber noget fysisk tungt. Denne form for inkontinens kan ofte hænge sammen med alderen og tidligere fødsler. I forbindelse med en graviditet, hvor babyen vokser i maveregionen, vil der med tiden opstå et konstant tyngdetryk mod blæren og bækkenbundsmuskulaturen. Bækkenbundsmuskulaturen vil med tiden blive svag og miste sin evne til at kontrahere.

Bækkenbundstræning kan afhjælpe urininkontinens. Størstedelen af de kvinder, der har urininkontinens, kan hjælpes ved at gennemgå et superviseret træningsforløb hos en GynObs-fysioterapeut. 

Bækkenbundstræning er alfa og omega, og det er vigtigt, at man ved, hvordan man udfører et korrekt knib. Det anbefales derfor, at man bliver undersøgt af en specialuddannet fysioterapeut med speciale i GynObs-fysioterapi.

Vi kan hjælpe dig, hvis du lider af urininkontinens. Book en tid hos vores GynObs-fysioterapeut Birgitte Bjøreng eller ring til klinikken på telefon 60 24 85 60.

Send os en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt

Kontakt os

Ved indsendelse af formularen accepterer jeg at BjørengKlinik kontakter mig pr. mail eller telefon