Oxytocinmassage

Oxytocinmassage er en særlig massageform, hvor terapeuten via blide, rolige bevægelser afspænder kroppen, hvilket øger kredsløbet og produktionen af kærlighedshormonet oxytocin. Dette hormon gør dig mere rolig, sænker dit blodtryk og giver dig en større følelse af velvære og overskud.

Oxytocinmassage er for dig, der:

  • Føler dig stresset
  • Er trist og/eller ensom
  • Er i sorg
  • Døjer med kronisk sygdom eller kroniske smerter
  • Har søvnbesvær eller uro i kroppen

Oxytocinmassage kan hjælpe dig til at slappe af og give dig en større følelse af overskud, ro og måske endda velvære. Det skyldes, at oxytocin får blodtrykket til at falde, reducerer blodets indhold af stresshormoner, forbedrer fordøjelsen og styrker immunforsvaret.

Ofte vil vi anbefale, at du starter ud med 2 – 3 behandlinger den første uge og efterfølgende får en behandling hver 2. eller 3. uge alt efter behov.  

I nogle tilfælde vil det være relevant at supplere behandlingerne med coachingsamtaler.  

Vil du vide mere om den fysiologiske virkning af oxytocinmassage?

I hudens dybere lag ligger nerveender, som registrerer berøring, tryk, varme, kulde og smerte.

Huden er vores største sanseorgan, som har den vigtige opgave at skaffe os information om omgivelserne via hudens nerveender. Herfra sendes der besked tilbage til hjernen, som så agerer ud fra den information, den modtager.

Registrerer nerveenderne i huden smerte eller andet ubehag, sendes der besked til hjernen om fare, og hjernen vil automatisk sætte en reaktionsrække i gang. Blodtrykket og pulsen stiger, der frigives stresshormoner, og åndedrættet stiger. Dette er en del af kroppens sympatiske nervesystem (fight and flight-systemet), der aktiveres, og som gør, at vi kan reagere hurtigt, når vi skal væk fra fare.

Registrer nerveenderne i huden derimod behagelig, rolig og blid berøring, sendes der signal til hjernen om, at vi er uden for fare. Dette får hjernen til at frigive hormonet oxytocin, som blandt andet bevirker, at puls og blodtryk falder, at fordøjelsen sættes i gang, åndedrættet sænkes, og stresshormonerne reduceres. Dette er kroppens Paresympatiske system (rest and digest-systemet), som gør, at vi kan finde hvile og ro, at vi kan fordøje, og kroppen kan restituerer.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 60 24 85 60 eller sende en mail til kontakt@bjorengklinik.dk

Kontakt os

Send os en besked med dit spørgsmål; så kontakter vi dig hurtigst muligt.